Συνταγή για αλμυρό κέικ με ζαμπόν, φέτα και τυριά που λιώνουν- Η κλασική συνταγή για κέικ για το κολατσιό μικρών και μεγάλων.

Υλικά:

Αφράτο κέικ με ζαμπόν, φέτα και τυριά που λιώνουν για το ταπεράκι της παραλίας, το κολατσιό των μεγάλων στη δουλειά ή και για την εκδρομή. Είναι αφράτο και νόστιμο και φτιάχνεται εύκολα! Η Μένια Στεφοπούλου μας δείχνει την κλασική συνταγή για αλμυρό κέικ, χωρίς περίπλοκα υλικά και δύσκολη εκτέλεση για να έχουμε πάντα ένα χορταστικό γεύμα μέσα στη μέρα.

Είτε δουλεύεις όλη μέρα και θες να παίρνεις κάτι μαζί σου στη δουλειά, είτε ετοιμάζεστε οικογενειακώς για εκδρομή το Καλοκαίρι και ψάχνετε τί θα πάρετε μαζί σας για το ταξίδι, αυτό το αλμυρό κέικ θα σου λύσει τα χέρια. Κι επειδή έχει γεμίσει το διαδίκτυο συνταγές για αλμυρά κέικ με δύσκολα υλικά και περίπλοκες εκτελέσεις εμείς θα δούμε παρέα την πιο εύκολη. Γιατί στο κλασικό βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κλασική συνταγή για αλμυρό κέικ:

Αλμύρο κέικ - Η Κλασική συνταγή

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και την θρυμματισμένη φέτα. Επίσης προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το ζαμπόν κομμένο σε μικρότερα κομμάτια, το καλαμποκέλαιο και το φρέσκο γάλα.

Στο τέλος βάζουμε την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένα και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το μεταφέρουμε σε μία φόρμα του κέικ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Το έχετε δοκιμάσει αυτό το αλμυρό κέικ; Πείτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Χρήσιμες συμβουλές:

Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε μπέικον.

Αλμύρο κέικ - Η Κλασική συνταγή

Άλλες συνταγές για αλμυρό κέικ που θα λατρέψετε:

Δείτε όλες τις φανταστικές συνταγές της Μένιας Στεφοπούλου στην τέλεια ομάδα της Μπουκιά και Μένια

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr