Υλικά:
- Γιαούρτι στραγγιστό 400 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 250 ml
- αυγα 1
- κεφαλοτύρι 100 γραμμάρια τριμμένο
- φέτα 200 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1/2 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 300 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 περίπου γραμμάρια
Για το άλειμμα:
- ασπραδια 2
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Συνταγή για εύκολα τυροπιτάκια γιαουρτιού με κεφαλοτύρι και φέτα, σαν τυροψωμάκια για το σχολικό κολατσιό ή το ταπεράκι της παραλίας για μικρούς και μεγάλους.
Από τη φίλη μας Fratzeska Kazepi.
Συνταγή για τυροπιτάκια του κεσέ
Αφράτα από μέσα και τραγανά απέξω. Αυτά τα τυροπιτάκια είναι χρυσοψημένα, με πλούσια γεύση και σίγουρα ένα δεν θα σας είναι αρκετό. Είναι η τέλεια επιλογή για το σχολικό κολατσιό, τη παραλία, το παιδικό πάρτι, ακόμη και για να συνοδεύσετε την μπύρα σας τα βράδια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια σαν τυροψωμάκια για το σχολείο:

Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια σαν τυροψωμάκια για το σχολείο
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο και το αυγό. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σιγά σιγά, ζυμώνοντας παράλληλα.

Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα και το τριμμένο κεφαλοτύρι και γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με λίγη γέμιση.
Τυροπιτάκια νηστίσιμα χωρίς μαγιά
Κλείνουμε καλά και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο ασπράδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.

Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr