Συνταγή για τυροπιτάκια με σιμιγδαλόκρεμα. Αφράτα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη και κρεμώδη γέμιση. Συνδυάζουν τόσο τα κίτρινα τυριά όσο και την φέτα και είναι τα πιο νόστιμα και εύκολα τυροπιτάκια για το παιδικό πάρτι, το σχολικό κολατσιό, το ταπεράκι του ολοήμερου ή το σνακ μικρών και μεγάλων! Μία ζύμη για πολλές παρασκευές.
- Γάλα φρέσκο 2 ποτήρια του νερού
- σπορέλαιο 1 ποτήρι του νερού
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι
- βιτάμ 100 γραμμάρια
- αυγα 3
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια περίπου
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια περίπου
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 250 ml
- σιμιγδαλι 40 γραμμάρια
- βουτυρο 20 γραμμάρια
- αυγα 1
- αλατι 1-2 πρέζες
- πιπέρι 1-2 πρέζες
- φέτα 150-200 γραμμάρια
- μιξ τυριών 150 γραμμάρια κίτρινα
Για την σιμιγδαλόκρεμα
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια γίγας για κολατσιό στο σχολείο
Από μικροί μας άρεσαν τα τυροπιτάκια με κρεμώδη γέμιση και δεν μπορούσαμε με τίποτα να βρούμε την συνταγή. Σήμερα θα σας δείξουμε την πιο πετυχημένη συνταγή για τυροπιτάκια με κρεμώδη γέμιση, αφού θα βάλουμε μέσα και σιμιγδαλόκρεμα. Κρατήστε τη συνταγή για τη ζύμη γιατί μπορείτε με αυτή να φτιάξετε πολλές πίτες και πιτάκια!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια με σιμιγδαλόκρεμα:
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια με σιμιγδαλόκρεμα
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το σπορέλαιο, το λιωμένο βιτάμ, τα αυγά, το αλάτι, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ανάμεικτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμώνοντας παράλληλα.
Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ελαστική ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για 40 λεπτά, να φουσκώσει, σε ζεστό μέρος. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την γέμιση βάζοντας σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Στη συνέχει αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, ανακατεύοντας λίγο ανά διαστήματα, για να μη πιάσει κρούστα.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια κουρού για το σχολείο των παιδιών
Τότε ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, τη σπασμένη με τα χέρια φέτα και το τριμμένο μιξ τυριών. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μικρό πιτάκι.
Γεμίζουμε το κάθε πιτάκι με 1 κουταλιά της σούπας περίπου από την γέμιση και κλείνουμε καλά. Αλείφουμε τα πιτάκια μας με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στους 170 βαθμούς Κελσίου, περίπου για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Tips για τα τυροπιτάκια με σιμιγδαλόκρεμα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια γέμιση για να φτιάξουμε λουκανικοπιτάκια ή άλλα πιτάκια και πίτες.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Mouxlianitou Kamioti
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος