Ζαμπονοτυροπιτάκια σε σχήμα κρουασάν – Ιδανικά για το παιδικό party ή για οποιοδήποτε άλλο μπουφέ .
- Γάλα φρέσκο 150 γρ. χλιαρό
- αυγα 2
- μαγιά 9 γρ.
- ζαχαρη 1 κ.σ.
- αλατι 2 κ.γ.
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κ.σ.
- αλεύρι για τσουρέκια 450 γρ.
- βουτυρο 50 γρ.
Υλικά
- κρόκους αυγού 1-2
Για το άλειμμα
Πλησιάζει το παιδικό party ή κάποια άλλη εορταστική στιγμή για το σπίτι σας; Θέλετε να φτιάξετε υπέροχα ζαμπονοτυροπιτάκια για να παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο; Θέλετε απλά μερικά ζαμπονοτυροπιτάκια για την ταινία ή για ορεκτικό;
Για όποιον λόγο κι αν τα θέλετε τότε σίγουρα αυτά τα ζαμπονοτυροπιτάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Είναι ιδανικά για σχολικό κολατσιό, για το παιδικό πάρτι ή για οποιοδήποτε άλλο μπουφέ. Πανεύκολα ζαμπονοτυροπιτάκια σε σχήμα κρουασάν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ζαμπονοτυροπιτάκια σε σχήμα κρουασάν:
Εκτέλεση
Στην αρχή χτυπάμε το χλιαρό γάλα μαζί με την μαγιά και την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπάμε το μείγμα μας για λίγο και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκια. Στο τέλος βάζουμε το αλάτι και ζυμώνουμε. Βάζουμε το βούτυρο, ζυμώνουμε και αφού πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα για να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια. Με ένα πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι και γεμίζουμε με την γέμιση που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας θρυμματισμένη φέτα και ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε την γέμιση στην άκρη του φύλλου και ρολάρουμε. Όταν φτάσουμε μέχρι λίγο πριν την μέση του φύλλου παίρνουμε ένα μαχαίρι ή ένα κόφτη για πίτσα και χαράζουμε το μέρος του φύλλου που εξέχει. Συνεχίζουμε το ρολάρισμα και δίνουμε σχήμα κρουασάν.
Δείτε ακόμα Λουκανικοπιτάκια και ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη ατσμά ιδανικά για πάρτι
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα φυλλαράκια μας. Αλείφουμε τα ζαμπονοτυροπιτάκια με κρόκους αυγού και ψήνουμε τα πιτάκια στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν, βάζοντάς τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Tips για τα Ζαμπονοτυροπιτάκια σε σχήμα κρουασάν
Βγαίνουν δύο σχάρες τυροπιτάκια με ζαμπόν. Άμα τα ψήσουμε πολύ θα βγουν τραγανά. Αν τα ψήσουμε λιγότερο θα βγουν πιο μαλακά. Μπορούμε να φτιάξουμε σκέτο κρουσανάκια και να τα γεμίσουμε μετά με την γέμιση της αρεσκείας μας. Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα, πάριζα ή ό,τι άλλο αλλαντικό θέλουμε. Αν τα φτιάξουμε για παιδιά, καλό θα είναι να βάλουμε σπιτικά αλλαντικά. δείτε συνταγές παρακάτω με ένα κλικ
ζαμπον σπιτικό η σπιτικό παριζακι
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αφροδίτη Λόκου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος