Φουσκωτά τυροπιτάκια στο τηγάνι! Τυροπιτάκια στο τηγάνι φουσκωτά φουσκωτά με μυζήθρα ή φέτα! για κολατσιό και όχι μόνο. Μία γρήγορη και εύκολη συνταγή για κολατσιό. Τα φουσκωτά τυροπιτάκια στο τηγάνι σίγουρα θα σας λύσουν τα χέρια. Είναι τραγανά και πεντανόστιμα.
- νερό 1 ποτήρι χλιαρό
- γιαουρτι 2 κουταλιές της σούπας
- ηλιέλαιο 1/2 ποτήρι
- ρακί 1 σφηνάκι
- μαγιά 1 φακελάκι
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι
- αλατι 1 κουταλάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ
Υλικά
Μπορείτε επίσης για πιο υγιεινά να τα κάνετε στον φούρνο και όχι στο τηγάνι. Όμως και οι δύο συνταγές είναι πεντανόστιμες. Αυτά τα τυροπιτάκια μπορείτε επίσης να τα επιλέξετε και σαν ορεκτικό στο τραπέζι σας ή όταν λήξει με το καλό η καραντίνα, μπορείτε να τα επιλέξετε για τον μπουφέ σας.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια σε σχήμα σκυλάκι
Μέχρι τότε όμως, μπορείτε να τα φτιάξετε για εσάς και την οικογένειά σας. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και μετά σίγουρα κάθε εβδομάδα θα τα φτιάχνετε! Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για τα Φουσκωτά τυροπιτάκια στο τηγάνι.
Εκτέλεση για την ζύμη για τα φουσκωτά τυροπιτάκια στο τηγάνι
Βάζουμε το νερό το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, την ρακή και αναμειγνύουμε την μαγιά με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μείγμα με το μπέικιν πάουντερ και αυτό στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Βάζουμε το αλεύρι σταδιακά πλάθοντας παράλληλα.
Η ζύμη μας θέλουμε να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Στη συνέχεια την αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα. Αφού φουσκώσει κάνουμε την ζύμη μας μπαλίτσες.
Eκτέλεση για την γέμιση για τα φουσκωτά τυροπιτάκια στο τηγάνι
Βάζουμε σε ένα μπολ την μυζήθρα τριμμένη μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενές. Ανοίγουμε τις μπαλίτσες σε φυλλαράκια και βάζουμε στο κάθε φυλλαράκι από μία κουταλιά ξινή μυζήθρα. Κλείνουμε στην μέση την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Tips για τα φουσκωτά τυροπιτάκια στο τηγάνι
Αντί για τηγανιτά μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Katerina Mazonaki
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα