Τυροπιτάκια σε σχήμα σκυλάκι !Μπορούμε να φτιάξουμε αυτά τα τυροπιτάκια για τα παιδάκια μας αφού έχουν ένα μοναδικό σχήμα “σκυλάκι” που τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν.
- γάλα 250 ml χλιαρό
- σπορέλαιο 120 ml
- ξερή μαγιά Μία κουταλιά της σούπας
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι γλυκού
Υλικά
- τυρί Κατά βούληση της αρεσκείας σας
Για την γέμιση
- λουκάνικο Κατά βούληση κομμένα λοξά
Για την γλώσσα του σκύλου
- ελιές Κατά βούληση
Για τα μάτια
Τα τυροπιτάκια σε σχήμα σκυλάκι ,είναι νόστιμα και έχουν λουκάνικο για γλώσσα και ελιές για μάτια και μύτη. Είναι τυροπιτάκια πρωτότυπα και παιχνιδιάρικα που σίγουρα τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν και δε θα μπορούν να σταματήσουν στο ένα.
Δείτε ακόμα Αφράτα ζαμπονοπιτάκια απο την Τζένη Τσανακτσίδου
Αυτά τα τυροπιτάκια σε σχήμα σκυλάκι μπορείτε να τα αποθηκεύσετε αν θέλετε όταν λήξει η καραντίνα για να αναδείξετε τον παιδικό μπουφέ. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για τα τυροπιτάκια:
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια σε σχήμα σκυλάκι
Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το αυγό, το λάδι και τρεις κουταλιές αλεύρι. Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι για να γίνει ένας χυλός, σκεπάζουμε τον χυλό μας και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Ξανά ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη, μισό κουταλάκι αλάτι και στο τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη. Τοποθετούμε την ζύμη μας σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε, Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μισή ώρα, αφού την τυλίξουμε με μία πλαστική μεμβράνη.
Παίρνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε. Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με το ζεστό γάλα, προσθέτουμε το αυγό, το λάδι και τρεις κουταλιές αλεύρι. Τα χτυπάμε με πιρούνι να γίνει ένας χυλός, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Αφού φουσκώσει η ζύμη μας την χωρίζουμε σε μπαλάκια. Παίρνουμε το κάθε μπαλάκι ξεχωριστά και το ανοίγουμε σε φυλλαράκια. Κόβουμε στην πάνω και στην κάτω μεριά του φύλλο μας ένα μικρό τριγωνάκι. Στο κάτω τριγωνάκι βάζουμε το λουκάνικο για γλώσσα και πάνω από το λουκάνικο βάζουμε το τυρί της αρεσκείας μας.
Στη συνέχεια διπλώνουμε για να κλείσουμε το τυροπιτάκι μας και βάζουμε κομμάτια ελιάς για μάτια και για μύτη. Τέλος, παίρνουμε έναν τροχό που κόβουμε την πίτσα και κόβουμε δύο τρίγωνα από την μία και από την άλλη πλευρά για να φτιάξουμε τα αυτάκια.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα τυροπιτάκια μας. Αλείφουμε με αυγό το οποίο το έχουμε χτυπήσει ελαφρώς με λίγο γάλα. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
Tips για τα τυροπιτάκια σε σχήμα σκυλάκι
Μπορούμε όμως να τα κάνουμε και μισοφέγγαρα και στρογγυλά, ανοίγοντας φιλαράκια μικρά και κλείνοντας μέσα το τυρί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βάγια Τσιρούδη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Τί θα μαγειρέψω (πάλι) σήμερα;
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα