Συνταγή για τυροπιτάρια με ζύμη κουρού στον φούρνο για το lunchbox του παιδιού από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.Είναι το κάτι άλλο σε γεύση και άκρως χορταστικά
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γραμμάρια (5,5-6 κούπες)
- νερό 300 ml (1 κούπα και 1/4)
- ηλιέλαιο 200 ml (1 κούπα)
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια 2% (1 κεσεδάκι)
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια (2 κουταλιές της σούπας)
- αλατι 1.5 κουταλάκι του γλυκού
Για τη γέμιση:
- φέτα 350 γραμμάρια
Για το άλειμμα:
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας
Συνταγή για τυροπιτάρια με ζύμη κουρού και φέτα στο ταψί από τον Παναγιώτη Παπαδάκη, για το σχολικό κολατσιό αλλά και για το ολοήμερο του παιδιού. Αυτά τα τυροπιτάρια δεν έχουν πολλά λάδια, είναι πολύ νόστιμα και μπορείτε να τα φτιάχνετε και για το κολατσιό στη δουλειά.
Πρώτη φορά δοκιμάζουμε τυροπιτάρια κουρού και η αλήθεια είναι πως σίγουρα θα μπουν στο εβδομαδιαίο μενού της οικογένειας. Είναι το κάτι άλλο σε γεύση και άκρως χορταστικά. Κι επειδή μεγαλώνουμε δύσκολα παιδιά στο φαγητό, σωθήκαμε που βρήκαμε ένα κολατσιό που τους αρέσει τόσο πολύ και δεν έχουμε γκρίνιες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάρια κουρού για το lunchbox του παιδιού:

INGREDIENTS
900 g plain flour (3,3-6 cups) 300 g water (1 cup and 1/4) 200 g strained yogurt 2% (1 container) 200 g sunflower oil (1 cup) 20 g baking powder (2 tbsp) 1,5 tsp salt — 350 g Greek feta cheese — 1 egg yolk 2 tbsp milk
GERMAN
ZUTATEN
900 g Mehl (3,3–6 Tassen) 300 g Wasser (1 Tasse und 1/4) 200 g passierter Joghurt 2 % (1 Behälter) 200 g Sonnenblumenöl (1 Tasse) 20 g Backpulver (2 EL) 1,5 TL Salz — 350 g griechischer Feta-Käse — 1 Eigelb 2 EL Milch
15′ Χρόνος Εκτέλεσης
35′-40′ Χρόνος Ψησίματος
12 Τυροπιτάρια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το αλάτι, το γιαούρτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ρίχνουμε ηλιέλαιο σε ένα ταψί κουζίνας αλείφοντας καλά. Ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι ομοιόμορφα στο ταψί και σπάμε με τα χέρια μας το τυρί φέτα. Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο ζυμάρι το τυλίγουμε στον πλάστη για ευκολία και το βάζουμε από πάνω.
Τραγανά και εύκολα τυροπιτάκια κουρού

Πατάμε με τα χέρια μας και τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα. Με τα χέρια μας σχηματίζουμε τα κομμάτια και αλείφουμε ομοιόμορφα με τον κρόκο και το γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά. Κόβουμε και απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα τυροπιτάρια ταψιού. Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr