Σήμερα φτιάχνουμε vegan γιουβαρλάκια απο μανιτάρια για την Σαρακοστή αλλά και κάθε περίοδο νηστείας. Μία υπέροχη λύση για να δοκιμάσουν τα παιδιά μανιτάρια με αυθεντικό άρωμα και συναρπαστική γεύση!
- ρυζι 60 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- σκορδο 1 μεγάλη σκελίδα
- μανιταρια 370 γραμμάρια
- βρωμη 110 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας
- καρότο 1 τριμμένο
- άνηθος 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένος
- μαιντανος 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένος
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
- πατατες 2 μεγάλες
- καρότο 1 τριμμένο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
Για την σούπα
- λεμονι Χυμό από 1
Για το αυγολέμονο
Τα γιουβαρλάκια είναι από τις λίγες σούπες που τα περισσότερα παιδιά δοκιμάζουν για πρώτη φορά με ευκολία. Τα κεφτεδάκια με λευκή σαλτσούλα όπως τα έλεγε η κόρη μου, είναι σίγουρα πιο λαχταριστά για τα παιδιά μας από το ψάρι ας πούμε!
Δείτε ακόμα Θρεπτική Κοτόσουπα με μανιτάρια
Τώρα που διανύουμε περίοδο νηστείας είπαμε να βρούμε μία συνταγή για μικρούς που δεν δοκιμάζουν εύκολα τα λαχανικά και για μεγάλους που νηστεύουν. Vegan γιουβαρλάκια από μανιτάρια του ονείρου . Θα ξετρελαθείτε με την γεύση τους!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Vegan γιουβαρλάκια από μανιτάρια
Εκτέλεση για τα Vegan γιουβαρλάκια από μανιτάρια
Αρχικά βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στην συνέχεια σοτάρουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Επίσης σοτάρουμε τα μανιτάρια τα οποία προηγουμένως τα είχαμε περάσει από μούλτι.
Αφού εξατμιστούν τα υγρά τους βάζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα προσθέτουμε στα μανιτάρια το βρασμένο ρύζι, την αλεσμένη στο μούλτι βρώμη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το καρότο τριμμένο, τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.
Επίσης προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια. Περνάμε τα γιουβαρλάκια από αλεύρι για όλες τις χρήσεις που έχουμε βάλει σε ένα αλουμινόχαρτο.
Δείτε ακόμα Γιουβαρλάκια με τόνο
Παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις πατάτες κομμένες και το τριμμένο καρότο. Προσθέτουμε αλάτι, πάπρικα και πιπέρι και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και βράζουμε αυστηρά για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και περνάμε τις πατάτες της σούπας από το μούλτι με λίγο από τον ζωμό της σούπας και τον χυμό του λεμονιού. Μόλις ομογενοποιηθεί βάζουμε το μείγμα με τις πατάτες πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Tips για τα Vegan γιουβαρλάκια από μανιτάρια
Βγαίνουν περίπου 25 γιουβαρλάκια. Μπορούμε στην σούπα εκτός από καρότο να βάλουμε ό,τι λαχανικό μας αρέσει. Αν θέλουμε το αυγολέμονο να είναι πιο πηχτό διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ σε λίγο νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Sofia Viglatzi
και την είδαμε από την αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα