ρυζόγαλο-συνταγή-

Συνταγή για βελούδινο ρυζόγαλο. Παραδοσιακό ρυζόγαλο, πασπαλισμένο με κανέλα, που μοσχοβολάει κανέλα σαν αυτό που μας έφτιαχνε η γιαγιά μας, από τον Γιώργο Ζώλη. Με οικονομικά υλικά και σίγουρη επιτυχία!

 

    Για το πασπάλισμα

  • κανελά Κατά βούληση σε σκόνη

Παραδοσιακό ρυζόγαλο της γιαγιάς

 

Το ρυζόγαλο είναι ένα παραδοσιακό και πεντανόστιμο γλυκάκι που συνδυάζει την κρέμα βανίλιας και το ρύζι. Ο Γιώργος Ζώλης αποφάσισε να μας γυρίσει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, φτιάχνοντας για εμάς το πιο βελούδινο, εύκολο και πετυχημένο ρυζόγαλο, που έχει σίγουρη επιτυχία ακόμη κι αν δεν έχετε ξαναφτιάξει ποτέ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το βελούδινο ρυζόγαλο:

ρυζόγαλο-συνταγή-

Μερίδες 8 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Θερμίδες 313 kcal
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά

Εκτέλεση για το βελούδινο ρυζόγαλο

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το νερό, το ρύζι, μία τσιμπιά αλάτι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά να πιει το ρύζι το νερό. Από το 1 λίτρο γάλα, θα κρατήσουμε στην άκρη 1 κούπα και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το βρασμένο ρύζι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι και ανακατεύουμε. Στο γάλα που κρατήσαμε θα προσθέσουμε το κορν φλάουρ και θα ανακατέψουμε καλά. Στη συνέχεια το προσθέτουμε κι αυτό στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

 

Ρυζόγαλο με το ρύζι χτυπημένο στο γουδί

 

Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια το αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια. Πασπαλίζουμε το ρυζόγαλο με κανέλα.

Tips για το βελούδινο ρυζόγαλο

Μπορείτε να μη βάλετε μέλι. Αντί για εκχύλισμα βανίλιας μπορείτε να βάλετε 2 κάψουλες βανίλια.

ρυζόγαλο-συνταγή-

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close