Υλικά
25-30 γρ.μαγιά νωπή
2 κούπες γάλα
2 αβγά
3 κούπες αλεύρι
350 γρ. τυρί φέτα,πικάντικο τριμμένο με το χέρι
λίγη ρίγανη
2 λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε ροδέλες ή άλλο αλλαντικό της προτίμησής σας κομμένο σε κομματάκια
αλάτι
διάφορα πικάντικα κίτρινα τυριά
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τη μαγιά και με λίγο από το γάλα τη διαλύουμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα,τα αβγά,τη φέτα,το αλεύρι,τη ρίγανη,
τα λουκάνικα και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν.
Βάζουμε σε ταψί με διαστάσεις 29×38εκ. λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.
Το στρώνουμε με το κουτάλι να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια μπόλικα κίτρινα τυριά και απλώνουμε
τις ροδέλες της πιπεριάς.Προσθέτουμε και πάλι λίγη ρίγανη.
Αφήνουμε να σταθεί έτσι για περίπου 20 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι
να ροδίσει η επιφάνεια,γύρω στα 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Τα βασικά υλικά για τη συνταγή είναι από την εκπομπή “Chef στον αέρα”.
Τα πήρα,τα τροποποίησα,πρόσθεσα κάποια επιπλέον,άλλαξα και το μέγεθος του
σκεύους ψησίματος και έφτιαξα την παραπάνω συνταγή.
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθεί ταψί στις διαστάσεις που δίνω για να γίνει
το μείγμα μας,όταν ψηθεί,στο πάχος όσο ακριβώς και μία πίτσα.
πηγη mageireyontas blogspot.gr
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες αποκλειστικα για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες