Συνταγή για αφράτα ατομικά τσουρεκάκια χωρίς μίξερ με ίνες για το κολατσιό μικρών και μεγάλων στη παραλία ή στην εκδρομή.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- βουτυρο 60 γραμμάρια λιωμένο
- Γάλα φρέσκο 250 ml χλιαρό
- αυγα 1
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι (9 γραμμάρια)
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 1 κάψουλα
- μαχλέπι 1 φακελάκι σε σκόνη
- μαστιχα 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη
Συνταγή για αφράτα ατομικά τσουρεκάκια με ίνες, χωρίς μίξερ, με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μία εύκολη συνταγή για τσουρεκάκια, που με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε και μεγάλα τσουρέκια, ιδανική για αρχάριες στην ζαχαροπλαστική.
Ατομικά τσουρεκάκια αφρός χωρίς μίξερ
Μπορεί να αγαπάτε τα τσουρέκια αλλά η συνταγή τους, δυσκολεύει τους περισσότερους. Όμως βρήκαμε μία εύκολη συνταγή για αφράτα τσουρέκια με ίνες, χωρίς μίξερ και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Είναι γλυκά, γευστικά και χορταστικά και μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας σαν κολατσιό στην εκδρομή, στη παραλία ή στη δουλειά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά τσουρεκάκια χωρίς μίξερ για κολατσιό:

Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, την ξερή μαγιά, την βανίλια, το αυγό, την ζάχαρη, το μαχλέπι, την μαστίχα, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε όλο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε. Τοποθετούμε την ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε τραβώντας και μαζεύοντας την ζύμη για 5 λεπτά.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ με λίγο σπορέλαιο και βάζουμε την ζύμη μέσα. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει 2 με 3 ώρες. Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 60 γραμμαρίων το καθένα. Το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε με τον πλάστη και το ρολάρουμε σε κορδόνι.
Εύκολα φουσκωτά τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα
Αυτό το κάνουμε για να βγει με ίνες και αφράτο. Έπειτα ή πλάθουμε σε κορδόνια και κάνουμε κόμπους και πλεξούδες ή τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
Αφήνουμε να φουσκώσουν 1 ώρα. Περνάμε την επιφάνεια με ασπράδι αυγού προσεχτικά για να μην ξεφουσκώσουν. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου με αέρα για 25 λεπτά.
Tips
Βγαίνουν 16 τσουρεκάκια.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr