Σήμερα σας έχουμε μια καταπληκτική συνταγή για ζύμη για κρέπες με γιαούρτι. Αυτές οι σπιτικές κρέπες είναι πολύ καλύτερες και από Delivery και μπορείτε να κάνετε αλμυρές και γλυκές κρέπες.
- αυγα 3
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 7 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- Γάλα φρέσκο 500 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
Η φίλη μας Τζένη Τσανακτσίδου αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας μία πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή για σπιτικές κρέπες. Σίγουρα σε όλους αρέσουν οι κρέπες και οι σπιτικές κρέπες είναι πιο νόστιμες από τις αγοραστές. Εμείς βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για σπιτικές κρέπες.
Θα φτιάξουμε σπιτική Ζύμη για κρέπες με γιαούρτι και θα τις γεμίσουμε με μερέντα και τριμμένο μπισκότο πτι μπερ. Φυσικά αυτές οι κρέπες μπορούν να γίνουν και μία πολύ ωραία ιδέα για σχολικό κολατσιό αφού στα tips μοιραζόμαστε μαζί σας τον τρόπο να κάνετε αυτές τις κρέπες και αλμυρές και να τις γεμίσετε με γαλοπούλα, φρέσκα λαχανικά και ό,τι αρέσει στο παιδί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Ζύμη για κρέπες με γιαούρτι:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για τις κρέπες
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, την βανίλια και την ζάχαρη και ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμη. Στο τέλος βάζουμε το φρέσκο γάλα σε 4 δόσεις ανακατεύοντας παράλληλα.
Αφού το μείγμα για κρέπες είναι έτοιμο ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και βάζουμε πάνω στο μάτι ένα αντικολλητικό τηγάνι για να ζεσταθεί για 1 λεπτά. Αλείφουμε το τηγάνι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με ελαιόλαδο ίσα ίσα να λαδωθεί η επιφάνεια.
Με μία βαθιά κουτάλα για σούπα ρίχνουμε την πρώτη δόση του μείγματος και το απλώνουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία από την μία μεριά μέχρι να πάρει χρώμα και στην συνέχεια γυρίζουμε την κρέπα μας με προσοχή και από την άλλη και ψήνουμε και από την άλλη μέχρι να πάρει χρώμα.
Δείτε ακόμα Ζύμη για κρέπες με κολοκυθάκια και ντομάτα
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα για κρέπες. Στον πάγκο της κουζίνας βάζουμε χαρτί κουζίνας και βάζουμε τις κρέπες μας, την κάθε μία ξεχωριστά πάνω στο χαρτί.
Κάθε φορά που ψήνουμε τις κρέπες λαδώνουμε και το τηγάνι με πινέλο. Αφού οι κρέπες είναι έτοιμες τις γεμίζουμε με μερέντα και τριμμένο μπισκότο πτι μπερ και απολαμβάνουμε.
Tips για την Ζύμη για κρέπες με γιαούρτι
Μπορούμε εκτός από μερέντα να βάλουμε και λιωμένη κουβερτούρα. Γενικά μπορούμε να βάλουμε ό,τι γέμιση μας αρέσει, λευκή σοκολάτα, πραλίνα bueno, φράουλες, μπανάνες, καρύδια και γενικά ό,τι μας αρέσει. Μπορούμε να τις κάνουμε και αλμυρές απλά στο μείγμα για τις κρέπες αντί για ζάχαρη θα βάλουμε αλάτι.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες