13 ιδέες για να φτιάξεις πανέμορφα παρτέρια στον κήπο_

13 υπέροχες ιδέες διακόσμησης για να φτιάξετε ή να αναβαθμίσετε το παρτέρι στον κήπο σας .

Πολλά σπίτια – ειδικότερα στην επαρχία – έχουν σπίτια με κήπους που τις περισσότερες φορές μένουν ανεκμετάλλευτοι. Ακόμη κι αν μένετε στην καρδιά της πόλης όμως και το πιο κοντινό που έχετε σε αυλή είναι το μπαλκόνι σας, όλο και κάποιος από εσάς θα έχει έστω ένα μικρό εξοχικό σε κάποιο χωριό.

Όπως και να ‘χει είναι κρίμα να διαθέτουμε αυλές και κήπους και να μην τους εκμεταλλευόμαστε όπως θα έπρεπε. Με αυτήν την σκέψη είχαμε αναφερθεί και παλιότερα στους λόγους που πρέπει να φυτέψετε Γεράνια στον κήπο σας & tips διακόσμησης. 

Σήμερα θα σας δείξουμε 13 υπέροχες ιδέες για να φτιάξετε παρτέρια στον κήπο σας. Παρτέρια με λουλούδια γεμάτα φαντασία και φυσικά τα περισσότερα από αυτά μπορείτε να τα φτιάξετε χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε περιττά έξοδα, εκτός από μερικά λουλούδια που ίσως χρειαστεί να πάρετε. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα λουλούδια να…χύνονται από την στάμνα

Δε θα μπορούσαμε να μη βάλουμε πρώτο στην λίστα με τις ιδέες μας την συγκεκριμένη εικόνα διότι την βρήκαμε εξαιρετικά πρωτότυπη και εμπνευσμένη. Χρησιμοποιείτε μία παλιά στάμνα που μπορεί να λυπόσασταν να την πετάξετε όλα αυτά τα χρόνια και φυτεύετε μερικά λουλούδια στο εσωτερικό της.

Την στάμνα δεν ξεχνάμε να την έχουμε αναποδογυρισμένη καθώς φυτεύουμε τα λουλούδια μας. Γύρω από την στάμνα φυτεύουμε τα ίδια λουλούδια και στο τέλος έχουμε μία στάμνα, που χύθηκαν…κατά λάθος από το εσωτερικό της ένα πλήθος λουλουδιών.

ιδέες_για_να_διακοσμήσεις_το_παρτέρι_του_κηπου_

Μικροί θάμνοι ανάμεσα σε πέτρες

Δεν είναι εύκολο να αγοράσεις προϊόντα για τα παρτέρια. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να μπεις καν σε περιττά έξοδα αφού η φύση σου προσφέρει όλα τα απαραίτητα δωρεάν. Μάζεψε μερικές κοτρόνες από την γύρω περιοχή και πλύνε ‘τες για να διώξεις το περιττό χώμα.

Στην συνέχεια τοποθέτησέ ‘τες σε ένα σημείο του κήπου σου και βάλε ανάμεσα τους μερικούς μικρούς θάμνους. Αν θέλεις να το αναδείξεις με χαλίκι, πρώτα τοποθετείς το απαραίτητο χώρο και αφού μεγαλώσουν οι θάμνοι σου στην συνέχεια βάζεις και το χαλίκι.

ιδέες_για_να_διακοσμήσεις_το_παρτέρι_του_κηπου_

Οι παλιοί σου κουμπαράδες στα παρτέρια του κήπου σου

Αν έχεις μερικούς παλιούς κουμπαράδες ή μερικά διακοσμητικά κήπου που πλέον έχουν φθαρεί μπορείς να τα μετατρέψεις σε γλαστράκια. Θα είναι μία πρωτότυπη ιδέα, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι αν οι κουμπαράδες είναι μικροί σε μέγεθος από ένα σημείο και μετά θα πρέπει να μεταφέρεις τα λουλούδια σου σε μεγαλύτερο χώρο για να αναπτυχθούν.

ιδέες_για_να_διακοσμήσεις_το_παρτέρι_του_κηπου_

Περιφραγμένο παρτέρι του κήπου με πέτρες και παλιές στάμνες για γλάστρες

Πολλά σπίτια διαθέτουν στάμνες από την εποχή των παππούδων και ειδικότερα τα σπίτια στο χωριό. Μπορείς λοιπόν να μετατρέψεις αυτές τις στάμνες σε μεγάλες και vintage γλάστρες. Δημιούργησε ένα παρτέρι με χώμα στο κέντρο του κήπου και περίφραξε  το με κοτρόνες που θα βρεις στην φύση.

Φύτεψε πολλά λουλούδια στο χώμα και βάλε μερικά επιπλέον λουλούδια μέσα στις στάμνες. Τοποθέτησε τις στάμνες μέσα στο παρτέρι, στα σημεία που δεν έχει φυτέψει κάποιο λουλούδι και άφησε την φύση να κάνει τα υπόλοιπα.

ιδέες_για_να_διακοσμήσεις_το_παρτέρι_του_κηπου_

Παρτέρι με πετραδάκια και λουλούδια

Μπορείς στις καλοκαιρινές σου διακοπές ή σε μία βόλτα στην παραλία να μαζέψεις πολλά μικρά βότσαλα και πετραδάκια. Στην συνέχεια αράδιασε τις πέτρες σου σε ένα σημείο του κήπου και ανέδειξε τα λουλούδια που ήδη έχεις φυτέψει ακόμη περισσότερο. Υπέροχη ιδέα για τα παρτέρια στον κήπο.

ιδέες_για_να_διακοσμήσεις_το_παρτέρι_του_κηπου_

Παλιές ζάντες αυτοκινήτων σαν γλάστρες στο παρτέρι

Μπορείς να εκμεταλλευθείς τις παλιές ζάντες του αμαξιού σου βάφοντες ‘τες στο χρώμα της επιλογής σου. Στην συνέχεια βάλε χώμα και λουλούδια και κάνε αυτές τις ζάντες πρωτότυπες γλάστρες για το παρτέρι σου.

ιδέες_για_να_διακοσμήσεις_το_παρτέρι_του_κηπου_

Παρτέρι στο κέντρο του κήπου

Μπορείς να αγοράσεις από κάπου διακοσμητικές πέτρες και να περιφράξεις το παρτέρι  στο κέντρο του κήπου σου. Με αυτόν τον τρόπο τα λουλούδια σου θα φαίνονται στοιχειοθετημένα κάπου και όχι απλά…ξέμπαρκα μέσα σε μία αυλή.

ιδέες_για_να_διακοσμήσεις_το_παρτέρι_του_κηπου_

Ξύλινο παρτέρι στον κήπο

Για να φτιάξεις αυτό το παρτέρι θα χρειαστείς τεχνικό εκτός αν είσαι πολύ καλός στις χειροτεχνικές δουλειές. Δημιούργησε ένα πρωτότυπο παρτέρι από ξύλο και κάν’ το να θυμίζει σαν ένα μικρό και ευφάνταστο πηγάδι.

ιδέες_για_να_διακοσμήσεις_το_παρτέρι_του_σπιτιού_

Ξύλινα διακοσμητικά στο παρτέρι σου

Αν έχεις ήδη παρτέρι αλλά σου φαίνεται φτωχική η διακόσμησή του μπορείς να αγοράσεις όμορφα ξύλινα διακοσμητικά και να το αναδείξεις περισσότερο.

ιδέες_για_να_διακοσμήσεις_το_παρτέρι_του_σπιτιού_

Βάλε φαντασία στο παρτέρι σου

Μπορεί να έχεις διάφορες γλάστρες εδώ κι εκεί στον κήπο. Μπορείς λοιπόν να σχηματίσεις έναν κύκλο με αυτές τις γλάστρες. Από εκεί και πέρα μπορείς να φυτέψεις μερικά λουλούδια στο χώμα γύρω από τις γλάστρες και να βάλεις ένα δέντρο ή έναν κοντό θάμνο στην μέση.

ιδέες_για_να_διακοσμήσεις_το_παρτέρι_του_σπιτιού_

Δείτε ακόμα Δενδρολίβανο: Τα οφέλη στην υγεία μας & πως μπορούμε να το φυτέψουμε στον κήπο;

ιδέες_για_να_διακοσμήσεις_το_παρτέρι_του_σπιτιού_

Κάνε τους τενεκέδες γλάστρες

Σίγουρα έχεις τενεκέδες από λάδι που πλέον δεν τους χρειάζεσαι κάπου αλλά δεν θες και να τους πετάξεις. Καλά έκανες που τους κράτησες διότι μπορείς σε αυτούς τους τενεκέδες να φυτέψεις τα αγαπημένα σου λουλούδια και να δημιουργήσεις πανέμορφες γλάστρες για το παρτέρι σου.

ιδέες_για_να_διακοσμήσεις_το_παρτέρι_του_σπιτιού_

Δείτε ακόμα 14 tips που θα σας βοηθήσουν στο να φτιάξετε τον κήπο σας

ιδέες_για_να_διακοσμήσεις_το_παρτέρι_του_σπιτιού_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via Pinterest

Close