Σασμός-Νικηφόρος

Σασμός: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι ανατρεπτικές καθώς θα δούμε πως ο Νικηφόρος  σκοτεινιάζει και όλα να αλλάζουν.

Ο Νικηφόρος σκοτεινιάζει και αλλάζει τελειώς και αυτά που θα δούμε ούτε που τα έχουμε φανταστεί ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡ

Επηρεασμένος βαθιά από το νονό του Βασίλη Διαμαντόπουλο, αποφάσισε από μικρός να γίνει ηθοποιός. Και τα κατάφερε. Ο πατέρας του, Σταύρος Δελλής, ο οποίος δημιούργησε με το νονό του τη Δραματική Σχολή Ίασμος, ήταν αρνητικός αλλά δεν κατάφερε να τον επηρεάσει.

Σήμερα, ο Γιώργος Αμούτζας μέτρα την τετάρτη τηλεοπτική δουλειά της καριέρας του και ετοιμάζεται για μία μεγάλη θεατρική περιοδεία. Πριν όμως από αυτή, μιλά για τον ταλαιπωρημένο Νικηφόρο που υποδύεται και δίνει συνέντευξη στην Κατερίνα Παπαγιαννόπουλου και το περιοδικό TV 24.

Σασμός: Ο Νικηφόρος σκοτεινιάζει και όλα αλλάζουν

Ένιωσες κοντά σε αυτόν τον τραγικό ήρωα;

Έχω κοινά με τη φύση αυτού του ρόλου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν κατανοώ τις αντιδράσεις του ήρωα μου. Όμως, με βάση τα όσα θα δείτε στα επόμενα επεισόδια, δεν ξέρω αν είμαι κοντά του.

Δείτε ακόμη Σασμός: Η Αργυρώ μετά τη δίκη αποφασίζει να γυρίσει στη Κρήτη

Θα παρουσιαστούν δηλαδή καινούργια χαρακτηριστικά στον ήρωα σου;

Ναι, από τη στιγμή που θα αρχίσουν να γίνονται οι αποκαλύψεις, δηλαδή σύντομα ίσως να απομακρυνθούμε λίγο από τον χαρακτήρα που έχουμε γνωρίσει ως τώρα.

Θα μάθει πράγματα που θα του αλλάξουν την άποψη που είχε για τον πατέρα του;

Θα αλλάξει για λίγο η γνώμη του αλλά δεν θα βγει τελείως από το σωστό δρόμο. Θα υπάρξουν κάποια ερωτήματα που θα θελήσει να ψάξει και μάλιστα θα βρει και τις απαντήσεις.

Θα μάθει άραγε τον πραγματικό δολοφόνο του πατέρα του;

Εγώ θα ήθελα να το μάθω αυτό, έχω αγωνία να το μάθω, όπως και ανασφάλεια. Όλες αυτές τις αλλαγές που γίνονται  στη σειρά, σε σχέση με το βιβλίο, κάποιες φορές μπορεί να αδικούν κάποιον ήρωα και κάποιες άλλες ίσως να τον αποθεώνουν. Εγώ έχω αισθανθεί και τα δύο.

Σασμός: Ο Νικηφόρος σκοτεινιάζει και όλα αλλάζουν

Παρ’ όλα αυτά, ως Γιώργος πώς θεωρείς ότι θ’ αντιδράσει ο Νικηφόρος όταν μάθει ότι ο Μαθιός είναι ο δολοφόνος του πατέρα του;

Αν μάθει ότι ο Μαθιός είναι ο δολοφόνος του πατέρα του και όλο τον καιρό τον κορόιδευε και του έριχνε στάχτη στα μάτια, οποιαδήποτε αντίδραση του ήρωα μου θα είναι δικαιολογημένη. Ας αναλογιστούμε κάτι… Ένας ήρωας που ερωτεύθηκε μία γυναίκα και επί 20 χρόνια δεν κοίταξε, ακούμπησε, ούτε πήγαινε κάποια άλλη κατά την άποψή μου, δεν είναι έρωτας άλλα κόλλημα, εμμονή.

Πόσο μάλλον όταν αυτό φτάνει στο σημείο να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Μου είναι δύσκολο λοιπόν, ανεξάρτητα από το αν ο Στεφανής ήταν ή όχι καλός ,να συμφωνήσω πως πλέον ο Μαθιός παρουσιάζεται ως ένα προοδευτικός άντρας.

Δείτε επίσης : Σασμός: Η μυστική υπόσχεση της Βασιλικής στον Αστέρη

Αν ο Στεφανής είχε μία φορά κόλλημα στο να μην πάει η Βασιλική να δουλέψει ο Μαθιός θα έπρεπε να είχε δέκα. Θεωρώ λοιπόν πως μαζί με την υποτιθέμενη αποκάλυψη που με ρωτάς, θα πρέπει να δούμε και αυτή την αλλαγή του Μαθιού. Με βάση αυτά, οποιαδήποτε αντίδραση του Νικηφόρου ήταν δικαιολογημένη. Ειλικρινά, όμως, δεν ξέρω πού θα πάει. Απλά είπα μία κατεύθυνση που θα μου φαινόταν λογική για το δικό μου μυαλό. Γιατί βλέπουμε εδώ και έναν χρόνο έναν δολοφονο να αγιοποιείται.

Όταν μάθει όμως ότι και ο Μανώλης του είχε κρύψει την αλήθεια;

Σασμός: Ο Νικηφόρος σκοτεινιάζει και όλα αλλάζουν

Και σε εκείνη την περίπτωση υπήρχαν κάποια άλλοθι, αλλά και πάλι για εμένα δεν είναι αρκετά δυνατά ώστε να μην αποκαλύψει στον κολλητό σου κάτι τόσο σημαντικό.

Ο ήρωας σου θα έχει κάποια έξαρση μετά την αποκάλυψη της σχέσης του Μαθιού με τη μητέρα του και την εμφάνιση του Αμερικανού;

Ο Νικηφόρος αντιδρά σωστά με τα δεδομένα που του παρουσιάζονται, που είναι βέβαια η μισή αλήθεια. Αν δούμε μία έξαρση και μία διαφορετική πλευρά, θα είναι εάν μάθει και την άλλη μισή αλήθεια. Θα έρθει πάντως η στιγμή που ο ήρωάς μου θα σκοτεινιάσει. Από την αρχή της χρονιάς το ξέραμε και το λέγαμε πως θα συμβεί αυτό.

Σασμός: Ο Νικηφόρος σκοτεινιάζει και όλα αλλάζουν

Σκοτεινός… σημαίνει επικίνδυνος;

Θα είναι άλλος άνθρωπος. Θα εναντιωθεί σε όλους και σε όλα. Και θα το κάνει με την αγριότητά της ορεινής Κρήτης, στην οποία αναφέρεται η σειρά, δηλαδή τον τόπο που του έχει διδάξει πώς να φέρετε.

Δείτε επίσης : Σασμός: Ο Γεράσιμος ψάχνει για το παρελθόν της Στέλλας

Θα οπλιστεί το χέρι του;

Κάπως έτσι. Oταν μάθει αυτό που βλέπουμε στο Σασμό ένα χρόνο τώρα και ότι έχουν σχέση από την αρχή, ο Νικηφόρος θα αντιδράσει όπως έχει μάθει να αντιδρούν οι άντρες του χωριού του. Όταν κάποιος έχει μία διαφωνία με κάποιον άλλον, βγαίνουν τα κουμπούρια.

Μιλάμε όμως για τη μητέρα του!

Δεν θα αντιδράσεις στη μητέρα του

Όμως, αν πάρει το νόμο στα χέρια του εναντίον του Μαθιού, σε εκείνη θα κάνει κακό.

Αναφερθήκαμε σε μία σκοτεινή πλευρά, που σημαίνει ότι θα έχει ακραίες αντιδράσεις. Η αντίδραση του θα είναι υπερβολική, αλλά πολύ οριοθετημένη σε σχέση με τη μητέρα του.

Σασμός: Ο Νικηφόρος σκοτεινιάζει και όλα αλλάζουν

Μόνος θα μάθει την αλήθεια;

Από σπόντα θα το μάθει. Μετά από αυτό το γεγονός, οι σχέσεις τους θα κλονιστούν τελείως.

Τα πράγματα με την Τζένη πως θα κυλήσουν μετά τα περιστατικά που ανέφερες;

Δεν γνωρίζω

Ενάμιση χρόνο μετά, ο Νικηφόρος και ο Μανώλης επιστρέφουν στο χωριό για να παρευρεθούν στη δική του Αστέρη.

Σασμός: Ο Νικηφόρος σκοτεινιάζει και όλα αλλάζουν

Όλοι θα είναι αναστατωμένοι σε εκείνη τη φάση. Ο Νικηφόρος δεν θα ασχολείται με τίποτε άλλο. Μόνο με τη δική του Αστέρη. Θα το δείτε στεναχωρημένο οι φίλοι του θα τον στηρίξουν.

Δείτε επίσης : Σασμός: Ο Νικηφόρος είναι αποφασισμένος για όλα. Ακόμη και να σκοτώσει τον Μαθιό.

Στο δεύτερο κύκλο της σειράς θα είσαι;

Γίνονται συζητήσεις και είμαι στη φάση της διαπραγμάτευσης. Θέλουν να είμαι. Θέλω σενάριο.

Θέλεις να είσαι; Ξέρω ηθοποιούς που θα έκαναν τα πάντα για ένα μικρό ρόλο στη σειρά.

Ίσως αυτό είναι που θολώνει το τοπίο όταν είμαστε σε μία σειρά πρώτη σε τηλεθέαση, θεωρούμε πως χτυπήσαμε χρυσό. Υπάρχουν όμως διάφορες ανησυχίες που διαπραγματεύεται ένας καλλιτέχνης. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το σενάριο καθώς είναι το βασικότερο εργαλείο ενός ηθοποιού. Τι θα κάνω Νικηφόρος; Πώς θα εξελιχθεί η ιστορία του; Διαπραγματεύομαι σενάριο και πλοκή. Πάνω απ’ όλα να κάνουμε τέχνη…

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια από την σειρά Σασμός με ένα κλικ εδώ

Close