Σασμός: Έρχεται η Νέμεσις για τον Μαθιό

Σασμός: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι αποκαλυπτικές καθώς θα δούμε πως έρχεται η Νέμεσις για τον Μαθιό

Πάντως είναι να απορείς. Όποιο ζεύγος σιπάρουν οι τηλεθεατές, οι σεναριογράφοι το χαντακώνουν…

Ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και στη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου. και έδωσε spoiler για την συνέχεια της σειράς Σασμος.

Καλόκαρδος, γελαστός, δίκαιος και με τις σωστές πάντα συμβουλές να δώσει, ο παπα-Μιχάλης είναι ο πραγματικός που όλοι θα θέλαμε να έχουμε και κανείς δεν θα μπορούσε να τον ενσαρκώσει πιο πειστικά από τον Μιχάλη Αεράκη.

Σασμός: Ο Πάπας είναι ο σοφός του χωριού θέλουν να τους μονοιάσει όλους

Δείτε ακόμη Σασμός: Τα τελευταία επεισόδια

Γέννημα θρέμμα Κρητικός και ο ίδιος και με παππού ιερέα, ο ηθοποιός που έχει μία μακρά πορεία στο θέατρο φέτος αγαπήθηκε πολύ και από το τηλεοπτικό κοινό για το ρόλο του στη δημοφιλή σειρά του APLHA και μας αποκαλύπτει πώς τη δεύτερη σεζόν θα παίξει σημαντικό ρόλο στο Σασμό μεταξύ Σταματάκηδων και Βρουλάκηδών.

Προφανώς δεν μπορείτε να αντισταθείτε στη γοητεία της Κρήτης, καθώς μόλις ολοκληρώσετε τα γυρίσματα της σειράς φύγατε για το νησί…

Όντως, αυτήν την περίοδο απολαμβάνω τις διακοπές μου στην Κρήτη, όπου θα παραμείνω μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Μετά ξεκινάμε και πάλι γυρίσματα για το δεύτερο κύκλο του Σασμού.

Σασμός: Ο Πάπας είναι ο σοφός του χωριού θέλουν να τους μονοιάσει όλους

Δείτε ακόμη Σασμός: Οι τραγικές στιγμές μετά τον ματωμένο γάμο

Με το που ολοκληρώθηκε η τελευταία σκηνή αυτής της σεζόν, πήρα την ίδια μέρα το αεροπλάνο και το απόγευμα βρισκόμουν στα αγαπημένα μου Χανιά.

Πως θα χαρακτηρίζατε την τηλεοπτική σεζόν 2021-2022;

Άκρως δημιουργική. Για πρώτη φορά μετά τα χρόνια της λιτότητας που εξαφάνισαν την Ελληνική μυθοπλασία, είδαμε επιτέλους τόσες πολλές και καλές σειρές. Εμείς στον Σασμό είχαμε τη χαρά να γίνουμε αμέσως μία ομάδα συμπαγής καλλιτεχνικά και όλοι καταλάβαμε γρήγορα την αποδοχή του κόσμου αλλά και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις αυτής της δουλειάς.

Η ιστορία μας έχει περιεχόμενο, καθώς μιλάει για μία συμφιλίωση, στα κρατικά, δηλαδή, για ένα Σασμό. Όλοι οι ηθοποιοί στο σίριαλ πήραμε ένα πολύ όμορφο και δυνατό κείμενο στα χέρια μας και έπρεπε υποκριτικά να το υποστηρίξουμε. Και πιστεύω ότι τα καταφέραμε γιατί όλοι είναι άξιοι συνάδελφοι και οι περισσότεροι υπηρετούν με ευλάβεια το θέατρο.

Σασμός: Ο Πάπας είναι ο σοφός του χωριού θέλουν να τους μονοιάσει όλους

Δείτε ακόμη Σασμός: Ξαφνικός χωρισμός και έρωτας βόμβα στην β σεζόν

Κάποιοι ίσως είχαμε έναν προβληματισμό με την τηλεόραση, αφού περιμέναμε αρκετά χρόνια για να δούμε ποιοτικές δουλειές στη μικρή οθόνη και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Ο κόσμος μας έβαλε για τα καλά στο σπίτι του και θέλω να τον ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά που μας φιλοξένησε έναν ολόκληρο χειμώνα στο σαλόνι.

Περπατάω στο δρόμο και μου λένε θα μας λείψετε το καλοκαίρι και τους απαντώ κάντε λίγη υπομονή, η σειρά θα συνεχιστεί από τον Σεπτέμβριο. τα καλά λόγια του κοινού μας δίνουν κουράγιο.

Ο παπα-Μιχάλης θα επιδιώξει τη νέα τηλεοπτική σεζόν ένα σασμό ανάμεσα σε Βρουλάκηδες και Σταματάκηδες;

Ο πάπας είναι ο σοφός του χωριού. Δεν θα είναι ο ιερέας που προσπαθεί απλώς να δει διεκπεραιώσει τις εκκλησιαστικές του υποχρεώσεις. Το λειτούργημά του θα έλεγα ότι ξεκινά εκτός εκκλησίας. Μέλημά του είναι να μονιάσει τους συχωριανούς του και να μην μεγαλώσει η έχθρα μεταξύ τους.

Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει αυτή η βεντέτα μεταξύ των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων. Επειδή είναι έντιμος και ακέραιος άνθρωπος, αντιλαμβάνεται κάθε φορά ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο και δεν διστάζει να μπει στη μέση και να το πει ευθαρσώς. Γι’ αυτό και τον εμπιστεύονται όλοι.

Σασμός: Ο Πάπας είναι ο σοφός του χωριού θέλουν να τους μονοιάσει όλους

Δείτε ακόμη Σασμός: Ο Παύλος Βρουλάκης έρχεται και ζητά εκδίκηση

Ναι, στη δεύτερη σεζόν ο πάπας θα παίξει καθοριστικό ρόλο για να γίνει ο Σασμός μεταξύ των δύο οικογενειών και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να το καταφέρει.

Όταν παίζω τον παπά, φέρνω πάντα στο μυαλό μου τον παππού μου από τον Ανώγεια της Κρήτης, ο οποίος ήταν ιερέας και έπαιζε στο χωριό το ρόλο του σοφού γέροντα, που πάλευε πάντα να γεφυρώσει τις φιλονικίες και τις έριδες.

Είναι καταγεγραμμένος στη μνήμη και τη συνείδησή μου ως παράδειγμα ενός φωτεινού ανθρώπου που προσπαθούσε να φέρει στην τοπική κοινωνία τον Σασμό. Αυτόν στην ουσία υποδύομαι και στη σειρά και ελπίζω να τον αποδίδω καλά.

Μία αγάπη σαν της Αργυρώς και του Αστέρη σβήνει εύκολα;

Πιστεύω πως όχι. Γι’ αυτό ο παπάς λέει κάποια στιγμή ότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και ότι το μέλλον μας το γνωρίζει μόνο ο Θεός. Ποιος ξέρει τι του ξημερώνει; Η Αργυρώ και ο Αστέρης δεν μπόρεσαν να μισήσουν ο  ένας τον άλλο.

Σασμός: Ο Πάπας είναι ο σοφός του χωριού θέλουν να τους μονοιάσει όλους

Δείτε ακόμη Σασμός: Διαλύονται τα πάντα μέσα σε λίγες στιγμές

Εκείνος, άθελα του, από την κακιά ώρα και στιγμή, έγινε η αιτία να ξεσπάσει ένας καβγάς και να φύγει άδικα ο Πετρής. Η Αργυρώ, η γιαγιά Ειρήνη και η Μαρίνα το κατάλαβαν ότι ο Αστέρης δεν το ήθελε αυτόν το θάνατο, ότι είναι μία ανοιχτή πληγή που τον πονάει.

Ενώ οι τρεις γυναίκες τον έχουν συγχωρέσει, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον ξάδερφό του, τον Άγγελο, που δεν λέει να ξεπεράσει το γεγονός ότι ο Πετρής έχασε τη ζωή του από το χέρι του Αστέρη. Γιατί αντιδρά έτσι;

Ο Άγγελος μπορεί να έχει αίμα κρητικό, αλλά δεν μεγάλωσε στην Κρήτη. Ήρθε στο νησί αναζητώντας τις ρίζες του. Είναι ένα βαθύτατα πληγωμένος άνθρωπος, με παρελθόν στιγματισμένο. Ο πατέρας του δολοφονήθηκε, η μάνα του αυτοκτόνησε, αυτός μεγάλωσε σε ξένα χέρια και για όλα αυτά θεωρεί υπαίτια την Καλλιόπη που απέκρυψε τα γράμματα της μάνας του προς τον πατέρα του, για να μην μάθει ο κόσμος το σκάνδαλο της εγκυμοσύνης εκτός γάμου.

Σασμός: Ο Πάπας είναι ο σοφός του χωριού θέλουν να τους μονοιάσει όλους

Δείτε ακόμη Σασμός: Το ένοχο μυστικό βγαίνει στο φως

Ένα αθώο παιδί είναι ο Άγγελος, που η μοίρα του έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι. Με το που ήρθε στην Κρήτη και βρήκε επιτέλους την οικογένεια που ζητούσε, όλα κατέρρευσαν πάλι με τον φόνο του Πετρή. Ο Άγγελος δεν αντέχει άλλο τις απώλειες και δεν μπορεί να δώσει άφεση αμαρτιών στους Σταματάκηδες τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για όλα τα δεινά του.

Η απόφασή του να τους πάρει όλο το βιός θα φέρει άσχημες εξελίξεις. Θα εξαγριωθεί ο Μαθιός και θα έρθουν φουρτούνες. Τους πετάει την υπερηφάνεια παίρνοντας τους τα κτήματα.

Ένας μορφωμένος άνθρωπος και επιστήμονας, όπως ο Άγγελος, γιατί δεν μπορεί να αποτινάξει αυτό το μίσος;

Γιατί, στη φυλακή βρίσκονται μόνο αμόρφωτοι άνθρωποι; Οι γραμματιζούμενοι δεν κάνουν εγκλήματα; Ποτέ δεν ξέρεις. Γι’ αυτό λένε ότι είμαστε δυνάμει μιμητές του κακού. Όλοι μας μπορεί να κάνουμε το μεγάλο σφάλμα. Να βρεθούμε στο λάθος μέρος.

Δουλειά του παπά λοιπόν είναι να ενεργοποιήσει τη συνείδηση του καθενός και μετά το λάθος να τον κάνει να ζητήσει συγχώρεση. Θέλει να βλέπει το ποίμνιό του ευτυχισμένο.

Σασμός: Ο Πάπας είναι ο σοφός του χωριού θέλουν να τους μονοιάσει όλους

Δείτε ακόμη Σασμός: Ο Μελέτης από τις Άγριες Μέλισσες έρχεται και φέρνει τα πάνω κάτω

Ακόμα και όταν ο Κώστας, ο πρώην σύζυγός της Άσπας βγήκε από τη φυλακή και οι συγχωριανοί του γύρισαν την πλάτη στο καφενείο, ο παπάς τον κάλεσε για τάβλι και τσικουδιά για να τον μαλακώσει.

Ο παπάς πιστεύει ότι και ένα θηρίο μπροστά στην καλοσύνη και την αγάπη ημερεύει. Δεν μεροληπτεί υπέρ κανενός. Ξέρει τις ψυχές τους και τις προσθέσεις τους.

Ο Μαθιός είναι αρνητικός ήρωας;

Ο Μαθιός δεν είναι κακός άνθρωπος, αγάπησε όμως με το λάθος τρόπο και παράλογα. Δεν νοείται να σκοτώσει τον ξάδερφό του για την καρδιά μιας γυναίκας ή γιατί αυτή η γυναίκα κακοπερνούσε στο γάμο της. Ας την περίμενε να χωρίσει από τον άντρα της. Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση ο φόνος. Θα έρθει και η νέμεσις για τον Μαθιό.

Δεν μπορεί μία σειρά σαν το Σασμό να καλλιεργεί λάθος πρότυπα. Δεν γίνεται να μην αποκαλυφθεί αυτό το έγκλημα και να μην επέλθουν η τιμωρία και η κάθαρση. Και αυτό που ζει τώρα Μαθιός είναι ένα μαρτύριο.

Σασμός: Ο Πάπας είναι ο σοφός του χωριού θέλουν να τους μονοιάσει όλους

Δείτε ακόμη Σασμός: Η Κλαίρη γίνεται στήριγμα όσο ο Μανώλης χάνει τα μυαλά του

Στοιχειωμένος από το φόβο είναι να μην αποκαλυφθεί το αποτρόπαιο μυστικό του. Η δεύτερη τηλεοπτική σεζόν αναμένεται ακόμα πιο συγκλονιστική από την πρώτη, ενώ θα μπουν και νέα πρόσωπα. Οι ζωές των ηρώων θα συνεχίζουν να έχουν ως βάση πράξεις του παρελθόντος που θα ξεδιαλύνουν όμως το μέλλον τους.

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια από την σειρά Σασμός με ένα κλικ εδώ

Close