Τέλεια πεινερλάκια αφράτα και μαλακά για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, στη βόλτα! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και μπορείτε να τα φτιάξετε και για παιδικό μπουφέ αλλά και για εσάς!! Την εργασίας σας, το πρωινό σας, το δεκατιανό σας!
- γάλα 500 ml χλιαρό( εγώ έβαλα 350ml γάλα εβαπορέ κ το αραίωσα με 150ml νερό)
- ελαιολαδο 125 γρ
- σπορέλαιο 125 γρ
- αλατι 1 κ γλ
- ζαχαρη Μισό κ γλ
- μαγιά 1 νωπή σε κυβάκι
- αλευρι 1 κιλό περίπου(έως να μην κολλάει η ζύμη στα χεριά κ να είναι μαλακή)
- αυγα 1 κρόκο για το άλειμμα
Υλικά
- τυρί κρέμα
- μπεικον
- τυρί κιτρινο
Για την γέμιση
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και όλα τα υλικά και ξεκινάμε το ζύμωμα. Το γάλα το ρίχνουμε σταδιακά μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μια ώρα να φουσκώσει αρκετά.
Κόβουμε μικρά μπαλάκια και πατάμε με τα δάχτυλα ώστε να γίνουν ελαφρώς μακρόστενα.
Βάζουμε στο κέντρο τυρί κρέμα μια λωρίδα μπέικον και μια λωρίδα γκούντα. Διπλώνουμε τη μια άκρη πάνω στη γέμιση και την άλλη άκρη την τραβάμε ελαφρώς να φτάσει επάνω και πίσω απο την προηγούμενη.Το ίδιο κάνουμε και στην άλλη μεριά. Μην ανησυχήσετε αν δεν έχουν τέλεια εμφάνιση, θα τα αφήσουμε να φουσκώσουν μέσα στο ταψί και θα γίνουν τέλεια. Αν δυσκολευτείτε στο κλείσιμο,ενώστε απλά τις άκρες τη μια πάνω στην άλλη.
Αφού φουσκώσουν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά αφού πρώτα τα αλείψουμε με αυγό.Είναι έτοιμα μόλις αρχίσουν να ροδίζουν!
Βάζουμε γέμιση της αρεσκείας μας.
Ανάλογα το σχήμα που θα δώσετε θα βγουν κ σε τμχ εγώ βγάζω περίπου 30.
Η συνταγή είναι της Kiki Kyriaki
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν