Αφράτα ψωμάκια Tangzhonk milk bread σαν βαμβάκι, ιδανικά για παιδιά. Μία συνταγή της Γκολφως Νικολού για αφράτα ψωμάκια με σκληρό αλεύρι, μαγιά, γάλα και βούτυρο μαλακό. Μία συνταγή για ψωμάκια που προέρχεται από την Κίνα. Μπορείτε να το φτιάξετε για να το τρώτε σαν ψωμί ή και σαν σαντουιτσάκι για το κολατσιό των παιδιών. Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα σε βίντεο!
Εκτέλεση
Βάζουμε σε σκεύος αντικολλητικό τα 40 γρ αλεύρι και τα 200γρ νερό ανακατευοντας καλά να διαλυθεί και να βράσει τόσο ώστε να κάνουμε ένα χυλό πηχτό το αφήνουμε σε άλλο σκεύος να κρυώσει εντελώς.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το σκληρό αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι ,τη ζάχαρη,τη μαγια, το γάλα σε σκόνη, το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, τον χυλό ,το μαλακό βούτυρο και ζυμώνουμε καλά βγάζουμε την ζύμη την χτυπάμε λίγο στον πάγκο μετά την σκεπάζουμε να φουσκώσει καλά.
Την βγάζουμε την χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια όμοια και με τον μικρο πλάστη ανοίγουμε ένα ένα τα ζυμαράκια κάνοντας τα σαν ρολακια εγκλωβιζοντας μέσα τον αέρα.
Τα τοποθετούμε το ένα διπλά στο άλλο μέσα σε φόρμα μακρόστενη η ταψί και τα σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Κατόπιν τα περνάμε με λίγο βούτυρο και χτυπημένο αυγό εγώ δεν τα περνάω αυγό.
Θα σας βάλω το βίντεο που θα σας βοηθήσει.
*Η συνταγή είναι από κινέζικο σάιτ με την τεχνική του βραστού αλευριού,μπορείτε να κάνετε 1 σε φόρμα μακρόστενη αντί για 6 ψωμάκια.
Η συνταγή είναι της ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες