Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με μπαγκέτες

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με μπαγκέτες σε σχήμα Άγιος Βασίλης. Φτιάξτε αυτο το Χριστουγεννιάτικό ορεκτικό Άγιου Βασίλη και όλοι στο τραπέζι θα ξετρελαθούν.

Είναι με τυρί κρέμα, γιαούρτι, αυγό και ντομάτα. Κομμάτια μπαγκέτας με τυρί κρέμα, γιαούρτι, αυτό, μπαχαρικά και ντομάτα που σχηματίζουν το πρόσωπο του Άγιου Βασίλη.

Τα Χριστούγεννα θέλουμε ευφάνταστες και εύκολες συνταγές που να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους μας χωρίς αναγκαστικά να μας κοστίσουν μία περιουσία. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με μπαγκέτες,  πεντανόστιμους και εντυπωσιακούς Άγιους Βασίληδες με τα πιο απλά υλικά.

Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με μπαγκέτες

Για να φτιάξουμε τον Άγιο Βασίλη πιο απολαυστικό από ποτέ θα χρειαστούμε μία κλασική μπαγκέτα, μερικούς κρόκους βρασμένων αυγών, τυρί κρέμα, γιαούρτι, ντομάτα, μερικά μπαχάρια και μερικά φύλλα μαϊντανού. Το φανταζόσασταν ποτέ τόσο νόστιμο, τόσο εύκολο και τόσο εντυπωσιακό;

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με μπαγκέτες

Χριστουγεννιάτικο -ορεκτικό- με- μπαγκέτες-

Εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με μπαγκέτες

Αρχικά κόβουμε την μπαγκέτα σε 8 κομμάτια. Έπειτα σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα και το γιαούρτι. Βράζουμε τα αυγά μέχρι να σκληρύνει ο κρόκος και αφού τα βράσουμε αφαιρούμε με προσοχή τα ασπράδια. Διαλύουμε τους κρόκους σε ένα μπολ.

Με ένα κουτάλι εφαρμόζουμε λίγο από τον κρόκο σε κάθε μπαγκέτα. Πιέζουμε με το κουτάλι τον κρόκο έτσι ώστε να κολλήσει πάνω στην μπαγκέτα και να μοιάζει με κεφάλι. Πάνω από τον κρόκο και γύρω από την μπαγκέτα βάζουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα με το τυρί κρέμα.

Με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια πάνω στο μείγμα με το τυρί κρέμα για να μοιάζει πιο εντυπωσιακός ο Άγιος Βασίλης μας. Κόβουμε τις ντομάτες σε τρίγωνα και βάζουμε το κάθε τρίγωνο στο πάνω μέρος της μπαγκέτας. Με λίγο από το μείγμα με το τυρί κρέμα φτιάχνουμε την φούντα του σκούφου.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με λάχανο, καρύδια και ρόδι

Γύρω γύρω από τον σκούφο βάζουμε φύλλα μαϊντανού. Στον κρόκο βάζουμε τους κόκκους μπαχαριού για μάτια και για μύτη βάζουμε μικρά κομμάτια από ντομάτα. Απολαμβάνουμε!

Tips για το Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με μπαγκέτες

Μπορούμε να βάλουμε κότατζ τσιζ αντί για τυρί κρέμα με γιαούρτι. Μπορούμε να βάλουμε λιγότερο γιαούρτι αν δεν μας αρέσει και αντί για ντομάτα στην μύτη μπορούμε να κόψουμε κομμάτια κόκκινης πιπεριάς ή να βάλουμε κόκκους από μπαχάρι. Τα αυγά μπορεί να είναι λιγότερα ή περισσότερα ανάλογα το μέγεθος του κρόκου.

Δείτε ακόμη Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με κιμά

Χριστουγεννιάτικο -ορεκτικό- με- μπαγκέτες-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Giwrgos-Giwta Godzamanis

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ. 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close