συνταγή-για-γαλακτομπούρεκο-

Σιροπιασμένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά μελωμένα φύλλα κρούστας και απαλή κρέμα. Ενα γιορτινό γαλακτομπούρεκο που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη τα φετινά Χριστούγεννα

Το γαλακτομπούρεκο είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά και σήμερα θα δοκιμάσουμε μία σπέσιαλ συνταγή. Ένα γαλακτομπούρεκο, γεμάτο σιρόπι, τραγανό φύλλο και μία βελούδινη λευκή κρέμα, όπως απαιτεί η παράδοση. Είναι ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό που μοσχοβολάει παράδοση.

Δείτε ακόμα Γαλακτομπούρεκο με σφολιάτα

Αυτό το γαλακτομπούρεκο, είναι υπέροχο για κάθε γιορτινό τραπέζι και ειδικά για το Χριστουγεννιάτικο, αφού κάθε Χριστούγεννα τα σιροπιαστά γλυκά είναι παράδοση. Δοκιμάστε το και δεν θα ξανά αγοράσετε γαλακτομπούρεκο από ζαχαροπλαστείο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γιορτινό γαλακτομπούρεκο:

συνταγή-για-γαλακτομπούρεκο-

Εκτέλεση για την κρέμα για το γαλακτομπούρεκο

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλό και χοντρό σιμιγδάλι, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα διαρκώς και στην συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά.

Εκτέλεση για το σιρόπι για το γαλακτομπούρεκο

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το ξύλο κανέλας και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, για περίπου 5 λεπτά μετά το σημείο βρασμού.

Εκτέλεση για το γαλακτομπούρεκο

Γιορτινό γαλακτομπούρεκο

Αρχικά βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε περίπου 6 φύλλα κρούστας (ανάλογα με το μέγεθος ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε). Αλείφουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά με το λιωμένο βούτυρο. Στην συνέχεια αδειάζουμε και στρώνουμε από πάνω την κρέμα.

Γυρίζουμε προς τα μέσα τα στρωμένα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί και τα βουτυρώνουμε και αυτά ένα ένα. Στρώνουμε πάνω από την κρέμα τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τα οποία τα βουτυρώσαμε και αυτά ένα ένα. Κόβουμε γύρω στο ταψί τα φύλλα κρούστας που προεξέχουν και χαράζουμε σε κομμάτια, φροντίζοντας να κοπούν όλα τα φύλλα.

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Παίρνουμε το βούτυρο και αλείφουμε με προσοχή την επιφάνεια. Στην συνέχεια ραντίζουμε με λίγο νερό και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου, χωρίς αέρα, έτσι ώστε να ροδίσουν τα φύλλα κρούστας. Αφαιρούμε το γαλακτομπούρεκο από τον φούρνο και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι το καυτό γαλακτομπούρεκο.

συνταγή-για-γαλακτομπούρεκο-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Natasa Cuka

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close