Συνταγή για τρεμουλιαστή πετυχημένη μπεσαμέλ για παστίτσιο με απλά υλικά. Ένα πρόβλημα υπάρχει μόνο με αυτήν την μπεσαμέλ. Είναι τόσο νόστιμη που μπορεί να την φας με το κουτάλι

Υλικά:

Αν ψάχνεις την τέλεια τρεμουλιαστή σπιτική σάλτσα μπεσαμέλ για παστίτσιο, μουσακά, παπουτσάκια και σουφλέ τότε σου έχουμε την ιδανική συνταγή. Φτιαγμένη με απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση, αυτή η μπεσαμέλ είναι η καλύτερη, η πιο αφράτη και η πιο τρεμουλιαστή. Η γεύση της είναι πλούσια και απογειώνει κάθε πιάτο που θα την εντάξεις.

Ένα πρόβλημα υπάρχει μόνο με αυτήν την μπεσαμέλ. Είναι τόσο νόστιμη που μπορεί να την φας με το κουτάλι και μετά να μην μείνει τίποτα για το παστίτσιο σου. Κατά τα άλλα όμως είναι από τις πιο πετυχημένες μπεσαμέλ που έχουμε δοκιμάσει και σίγουρα στην προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Αν βαρέθηκες να φτιάχνεις μπεσαμέλ που μυρίζουν αλεύρι ή να προτιμάς σκόνη, τότε σίγουρα σου βρήκαμε την λύση.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τρεμουλιαστή μπεσαμέλ για παστίτσιο:

Τρεμουλιαστή-μπεσαμέλ-για παστίτσιο-συνταγή-

Έτοιμο, να το πάρουν τα παιδιά,, όπως είναι με το ταψί φεύγοντας, να μη μαγειρεύουν.Aυτό το γνωστό μότο της Ελληνίδας μάνας που όλοι αγαπάμε !

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το αγελαδινό βούτυρο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ψηθεί λιγάκι το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και κρόκο αυγού. Ανακατεύουμε και στο τέλος βάζουμε την τριμμένη γραβιέρα. Ανακατεύουμε και πάλι και είναι έτοιμη για χρήση. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Χρήσιμες συμβουλές

Ο κρόκος είναι προαιρετικός. Αντί για τριμμένη γραβιέρα μπορούμε να βάλουμε όποιο κίτρινο τυρί μας αρέσει. Ταιριάζει πολύ και το ρεγκάτο.

Τρεμουλιαστή-μπεσαμέλ-για παστίτσιο-συνταγή-

Άλλες συνταγές για μπεσαμέλ που θα λατρέψεις:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr