Συνταγή για τραγανή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και γέμιση από ανθότυρο, μπεσαμέλ και φέτα για κάθε γιορτινό τραπέζι αλλά και για το Κυριακάτικο μενού.

Υλικά:

Για το φύλλο:

Σήμερα σου έχουμε την πιο απολαυστική συνταγή για χορταστική τυρόπιτα με πλούσια γέμιση. Βάλαμε τραγανό φύλλο κρούστας και την γεμίσαμε με μπεσαμέλ, ανθότυρο, φέτα και κίτρινο τυρί. Είναι η καλύτερη τυρόπιτα για κάθε γιορτινό τραπέζι του σπιτιού αλλά μπορείς να την εντάξεις και στο Κυριακάτικο μενού και σίγουρα δε θα μείνει κομμάτι!

Υπάρχουν πολλές συνταγές για τυρόπιτες στο διαδίκτυο και στα βιβλία μαγειρικής αλλά σίγουρα αυτή είναι η καλύτερη. Έχει απόλυτα τραγανό φύλλο και πλούσια, αφράτη γέμιση που καλύπτει όλα τα γούστα και σίγουρα αξίζει να την δοκιμάσεις!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας:

τυρόπιτα-

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε σταδιακά το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

τυρόπιτα-κομμάτι-

Όταν η μπεσαμέλ έχει χλιαρή θερμοκρασία, ρίχνουμε μέσα το ανθότυρο, τη φέτα και το κίτρινο τυρί. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο, ζαρωμένα και βουτυρωμένα. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης ζαρωμένα και βουτυρωμένα.

τυρόπιτα-συνταγή-

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγη σόδα (αναψυκτικό) για να φουσκώσει και να γίνει τραγανή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα (περίπου 45–60 λεπτά). Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

τυρόπιτα-συνταγή-στο-ταψί-

Άλλες συνταγές για τυρόπιτα που θα λατρέψεις:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Reggina Filippou

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr