Κοτόπιτα- σε -φόρμα- κέικ-

Κοτόπιτα σε φόρμα κέικ. Γιορτινή κοτόπιτα σε φόρμα κέικ με φύλλο κρούστας  γεμιστή με κόκκινες πιπεριές, καλαμπόκι, καρότο και μπέικον. και μια υπέροχη σάλτσα τυριού στο γαρνίρισμα.

Η αγαπημένη μας Γκόλφω αποφάσισε σήμερα να μας δείξει μία Κοτόπιτα σε φόρμα κέικ με γέμιση , πιπεριάς, καλαμποκιού, καρότου, κρέμα γάλακτος και μιξ τυριού. Θα χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας και θα γαρνίρουμε την πίτα μας με μία ακόμη πιο λαχταριστή σάλτσα τυριού με τυρί τσένταρ.

Είναι μία γιορτινή πίτα σκέτη κόλαση που θα μας κάνει να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα με τον πιο νόστιμο και εύκολο τρόπο. Σίγουρα θα αναδείξει τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ μας και οι καλεσμένοι μας θα ενθουσιαστούν.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Κοτόπιτα σε φόρμα κέικ:

Κοτόπιτα- σε -φόρμα- κέικ-

Εκτέλεση για την γέμιση της Κοτόπιτας σε φόρμα κέικ

Αρχικά κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ από το προηγούμενο βράδυ. Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόνη σκόρδου και ψιλοκόβουμε τις κόκκινες πιπεριές σε μικρούς κύβους. Βάζουμε και τις πιπεριές στο ίδιο μπολ με το κοτόπουλο και το αφήνουμε έτσι, στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Την επόμενη μέρα παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει χωρίς ελαιόλαδο. Αφού κάψει σοτάρουμε το μείγμα με το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το καρότο και το μπέικον και τα σοτάρουμε όλα μαζί.

Σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί και το αφήνουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Δεν αφήνουμε να τραβήξει τελείως την κρέμα και σβήνουμε το μάτι μας. Προσθέτουμε το μιξ τυριών και ανακατεύουμε.

Κοτόπιτα- σε -φόρμα- κέικ-

Εκτέλεση για την Κοτόπιτα σε φόρμα κέικ

Παίρνουμε μία φόρμα για κέικ και την λαδώνουμε καλά με το καλαμποκέλαιο. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο και το λαδώνουμε, στρώνουμε το δεύτερο φύλλο και το λαδώνουμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι το τέταρτο φύλλο.

Προσθέτουμε το επιπλέον μιξ τυριών και το μείγμα με το κοτόπουλο το οποίο το έχουμε αφήσει να γίνει χλιαρό σε θερμοκρασία. Στρώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα. Από πάνω στρώνουμε άλλα τέσσερα φύλλα τα οποία και αυτά τα λαδώνουμε ενδιάμεσα μέχρι και το τέταρτο φύλλο.

Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο ηλιέλαιο και λίγο νερό για να αλείψουμε το τέταρτο φύλλο. Το ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω για 30-35 λεπτά ανάλογα και από τον φούρνο που διαθέτουμε, στην δεύτερη σχάρα.

Κοτόπιτα- σε -φόρμα- κέικ-

 

Δείτε ακόμα Μενού Πρωτοχρονιάς 2022 : Ιδέες και συνταγές για το Ρεβεγιόν

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε την σάλτσα τυριού την οποία την φτιάχνουμε λιώνοντας το τσένταρ σε ένα κατσαρολάκι αραιωμένο με λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος, μέχρι να δέσει το μείγμα.

Κοτόπιτα- σε -φόρμα- κέικ-

Κοτόπιτα- σε -φόρμα- κέικ-

Κοτόπιτα- σε -φόρμα- κέικ-

Tips για την Κοτόπιτα σε φόρμα  κέικ

Αντί για φρέσκο γάλα στην σάλτσα τυριού μπορούμε να βάλουμε 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Μπορούμε να την κάνουμε και σε μακρόστενη φόρμα. Μπορούμε να μαρινάρουμε το κοτόπουλο με ό,τι μπαχαρικό μας αρέσει. Αντί με κοτόπουλο μπορούμε να την κάνουμε με κιμά. Αντί για μιξ τυριών στην φόρμα μπορούμε να βάλουμε μπεσαμέλ.

Κοτόπιτα- σε -φόρμα- κέικ-

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ. 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close