Γιορτινή- κοτόπιτα-

Συνταγή για Γιορτινή κοτόπιτα με μανιτάρια, φύλλο κουρού,  σέλερι και παρμεζάνα. Μπορούμε να την φτιάξουμε και με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Οι πίτες είναι σίγουρα από τις πρώτες μας επιλογές όταν σκεφτόμαστε τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και τα ορεκτικά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αυτό βέβαια ισχύει και για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ή για το Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ.

Δείτε ακόμα Μενού Χριστουγέννων 2021: Δείτε συνταγές ,ιδέες, προτάσεις

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε λαχταριστή γιορτινή κοτόπιτα με μανιτάρια κοτόπουλο, παρμεζάνα, μουστάρδα και μερικά ακόμη απλά υλικά. Μπορούμε να την φτιάξουμε για τον Χριστουγεννιάτικο ή τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ ή να την φτιάξουμε με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γιορτινή κοτόπιτα:

Γιορτινή -κοτόπιτα-

Εκτέλεση για την γιορτινή κοτόπιτα

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το σέλερι και ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε την παρμεζάνα. Ξεκινάμε λοιπόν να σοτάρουμε το κοτόπουλο και όταν αρχίζει να βγάζει τα υγρά του, τα μαζεύουμε για να τα προσθέσουμε σαν ζωμό στην γέμιση μετά.

Αφού σοταριστεί το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι, τα μανιτάρια και το θυμάρι. Επίσης προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε ψήνοντας για 5-6 λεπτά. Διαλύουμε στον ζωμό του κοτόπουλου την μουστάρδα και προσθέτουμε το λευκό ξύδι.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με αλάτι και πιπέρι αφού πρώτα δοκιμάσουμε την γεύση τους. Αφού δέσει η γέμιση σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρώνουμε δύο φύλλα κουρού στον πάτο.

Δείτε ακόμα Συνταγή για πολίτικη κοτόπιτα

Από πάνω απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε την γέμιση με το τρίτο φύλλο κουρού. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας, την πασπαλίζουμε με σουσάμι και χαράζουμε. Ψήνουμε την πίτα μας στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

Γιορτινή -κοτόπιτα-

Tips για την γιορτινή κοτόπιτα

Μπορούμε να βάλουμε και κοτόπουλο που μας περίσσεψε. Τα μανιτάρια μπορούν να είναι φρέσκα ή κονσέρβα. Μπορεί η γέμιση να χρειαστεί λίγο παραπάνω ελαιόλαδο. Μπορούμε να κρατήσουμε τον ζωμό κοτόπουλου από τα υγρά που θα βγάλει το κοτόπουλό μας ή να φτιάξουμε δικό μας, ξεχωριστά. Το σουσάμι είναι προαιρετικό.

Γιορτινή -κοτόπιτα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tatiana Danassis

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ. 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close