Πρωτοχρονιάτικη συνταγή: Μπουκιές από Τρυφερό κοκκινιστό χοιρινό με πορτοκάλι, δαμάσκηνα & βερίκοκα για την φετινή Πρωτοχρονιά! Είναι μία εξαιρετική πρόταση για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι για εκείνους που αγαπούν την γκουρμέ απόλαυση και όχι μόνο!
Αυτό το τρυφερό χοιρινό κρέας είναι μυρωδάτο και νόστιμα αφού τα βερίκοκα, το πορτοκάλι και τα δαμάσκηνα έρχονται να απογειώσουν την γεύση. Η υπέροχη σάλτσα έρχεται να ολοκληρώσει ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα.
Δείτε ακόμα Αρνάκι στην λαδόκολλα με βούτυρο – Σκέτο λουκούμι
Φέτος την Πρωτοχρονιά πρέπει να δοκιμάσετε αυτόν τον υπέροχο χοιρινό για να…υποδεχτείτε τον νέο χρόνο με γεμάτες κοιλιές. Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρέας. Τσιγαρίζουμε το κρέας μας καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε το κρέας μας με κονιάκ. Προσθέτουμε τον χυμό, το νερό και τα μυρωδικά μας. Βάζουμε το κρέας στην γάστρα ή στο πυρέξ και το σκεπάζουμε. Το ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στην συνέχεια παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε δεξιά και αριστερά στην πιατέλα με το κρέας που έχουμε κόψει σε φέτες. Διαλύουμε με λίγο νερό το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο ζουμί για να δέσει η σάλτσα.
Ανακατεύουμε την σάλτσα και στην συνέχεια την περιχύνουμε στο κρέας μας. Καλή όρεξη!
Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές για κρεατικά
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
Οι φωτογραφίες ανήκουν στην φίλη μας Andrea Thano
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα