Συνταγή για νηστίσιμα σνίτσελ για την Νηστεία των Χριστουγέννων. Η Νηστεία των Χριστουγέννων ξεκινά και ο Παναγιώτης Παπαδάκης μοιράζεται μαζί μας μία συνταγή για νηστίσιμα, vegan σνίτσελ, από μανιτάρια, με τραγανή κρούστα, που θα γίνουν τα αγαπημένα σας…και μάλιστα αλά κρεμ!
- μανιταρια 1 κιλό πλευρώτους
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 90 γραμμάρια
- καλαμποκέλαιο 90 ml
- σκορδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- πάπρικα 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
Για το πανάρισμα
- ηλιέλαιο Μπόλικο
Για το τηγάνισμα
- γάλα αμυγδάλου 350 ml χωρίς ζάχαρη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
- κρεμμυδι 1/2
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
- θυμάρι 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- σκορδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο 1-2 πρέζες
Για τη λευκή σάλτσα
Δείτε ακόμα Αφράτα ελιοπιτάκια με λιαστή ντομάτα για την νηστεία
Μπορεί άλλη μία νηστεία να ξεκινά, όμως δε σημαίνει πως πρέπει να αποφύγουμε τις λιχουδιές. Γι’ αυτό και ο αγαπημένος μας Παναγιώτης Παπαδάκης, ετοίμασε για εμάς με αφορμή την νηστεία, σνίτσελ από μανιτάρια πλευρώτους με τραγανή κρούστα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νηστίσιμα σνίτσελ για την Νηστεία των Χριστουγέννων:
INGREDIENTS
1 kilo oyster mushrooms
—————————————————
90 g plain flour
90 g maize flour
1/2 tsp garlic powder
2 tsp sweet paprika
1 tsp salt
pepper
————————————————-
vegetable oil
————————————————
350 g almond drink
1 tbsp plain flour
1/2 onion
olive oil
1/4 tsp thyme
1/2 tsp garlic powder
salt
pepper
nutmeg
GERMAN
ZUTATEN
1 Kilo Austernpilze
————————————————– –
90 g Mehl
90 g Maismehl
1/2 TL Knoblauchpulver
2 TL süßer Paprika
1 TL Salz
Pfeffer
————————————————-
Pflanzenöl
————————————————
350 g Mandeldrink
1 EL Mehl
1/2 Zwiebel
Olivenöl
1/4 TL Thymian
1/2 TL Knoblauchpulver
Salz
Pfeffer
Muskatnuss
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
15′-20′ Χρόνος Τηγανίσματος
4-5 Μερίδες
Εκτέλεση για τα Νηστίσιμα σνίτσελ για την Νηστεία των Χριστουγέννων
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, την πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτάμε τα μανιτάρια μέσα σε ένα μπολ με νερό, τα τινάζουμε και έπειτα τα πανάρουμε μέσα στο μείγμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο λάδι το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, 1 με 2 κάθε φορά. Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουνε ένα χρυσαφί χρώμα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Δείτε ακόμα Νηστεία Χριστουγέννων: Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη από τον Παναγιώτη Παπαδάκη
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Ρόφημα Καρπός Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί τελείως.
Το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε με ρύζι και σαλάτα ή ότι άλλο μας αρέσει!! Πεντανόστιμη νηστίσιμη συνταγή για όλη την οικογένεια!!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες