Σιδηρόδρομος στην λαδόκολλα με βουτυράτες πατάτες φούρνου

Σιδηρόδρομος μοσχαρίσιος στην λαδόκολλα με βουτυράτες πατάτες! Σήμερα σας έχουμε μία πρωτότυπη συνταγή με μοσχαρίσιο κρέας σιδηρόδρομο συνοδευόμενο από βουτυράτες πατάτες που γίνονται στο τηγάνι! Είναι μία πραγματικά εξαιρετική συνταγή για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Δείτε ακόμα το Καραμελωμένο γεμιστό χοιρινό ρολό της Γκόλφως με αξεπέραστη σάλτσα

Πρωτότυπη, πεντανόστιμη και σίγουρα θα ξετρελαθούν κι εσείς και η οικογένειά σας! Εμείς θα την δοκιμάσουμε σίγουρα αφού βλέποντάς την νιώσαμε να μας τρέχουν τα σάλια! Το κρέας είναι αργοψημένο στην λαδόκολλα και έχει ένα υπέροχο dressing φτιαγμένο από απλά υλικά. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Προεργασία κρέατος

Από το βράδυ τραβάμε και βγάζουμε μία πετσούλα, η οποία κρατά τα πλευρά. Τρυπάμε το κρέας μας και βάζουμε τις φετούλες του σκόρδου.

Εκτέλεση για το dressing

Κάνουμε ένα dressing βάζοντας σε ένα μπολάκι το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και την μουστάρδα και περνάμε με ένα πινέλο όλο το κρέας μας από το βράδυ.

Εκτέλεση για το κρέας

Αφού περάσουμε από το βράδυ το κρέας με το dressing, προσθέτουμε το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και το θυμάρι στο κρέας μας. Θα πρέπει να βάλουμε τα μυρωδικά μας στο κρέας ακριβώς με αυτή τη σειρά. Στην συνέχεια παίρνουμε μία λαδόκολλα που να χωράει το κρέας μας ή βάζουμε δύο κομμάτι χαρτί φούρνου σταυρωτά.

Τοποθετούμε περιμετρικά τα κλωναράκια του δεντρολίβανου και κλείνουμε το κρέας μας σε πακέτο. Το τοποθετούμε στο ψυγείο. Το πρωί ανοίγουμε το κρέας μας. Βγάζουμε τα κλωναράκια του δεντρολίβανου. Τυλίγουμε και πάλι όμορφα, το κρέας μας στη λαδόκολλα και το δένουμε με σπάγκο.

Το κρέας μας θα πρέπει να τυλιχτεί καλά από όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε λοιπόν το κρέας μαζί με την λαδόκολλα σε ένα ταψί με τα πλευρά προς τα κάτω. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε το κρέας μας για τουλάχιστον 4-5 ώρες.

Όταν περάσουνε οι 4-5 ώρες συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 40 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Το dressing που μας περίσσεψε από το προηγούμενο βράδυ, το χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι και το περιχύνουμε στο ψημένο κρέας μας.

Εκτέλεση για τις πατάτες φούρνου

Πλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις βράζουμε την φλούδα. Δεν τις τσιμπάμε για να μην φύγει η φλούδα τους. Τις αφήνουμε στο νερό μέχρι να τις χρειαστούμε. Αν είναι λεπτή η φλούδα, δεν τις καθαρίζουμε. Τις κόβουμε απλά σε μεγάλα κυβάκια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στο σκεύος που έχουμε τοποθετήσεις τις πατάτες μας και ανακινούμε το σκεύος καλά για να πάει το μείγμα σε όλες τις πατάτες.

Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Οι πατάτες θα πρέπει να είναι απλωτές στο τηγάνι, οπότε δεν τις βάζουμε όλες μαζί. Προσθέτουμε επίσης και το βούτυρο.

Τηγανίζουμε τις πατάτες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Δηλαδή έχουμε το μάτι αναμμένο στο 7, εφόσον ο φούρνος μας έχει ως πιο δυνατή θερμοκρασία ματιού το 9. Γυρνάμε τις πατάτες μας στο τηγάνι για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Μπορεί να χρειαστεί να το κάνουμε σε δόσεις και επαναλαμβάνουμε αν χρειαστεί. Στην συνέχεια λύνουμε το δέμα με το κρέας μας και τοποθετούμε το κρέας στο σκεύος που θα σερβίρουμε τις πατάτες. Αν χρειαστεί το κρατάμε στον φούρνο ζεστό αλλά ο φούρνος δεν πρέπει να είναι καλά κλειστός.

Tips

Αντί για θυμάρι μπορούμε να βάλουμε ρίγανη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πατάτες baby. Μπορούμε να τυλίξουμε το κρέας μας και σε αλουμινόχαρτο. Από ένα κομμάτι 2μιση κιλών κρέατος βγήκαν 8 μεγάλες μερίδες στην συγκεκριμένη συνταγή. Αν τις κάνετε πιο λεπτές θα βγουν 10.

Σιδηρόδρομος μοσχαρίσιος στην λαδόκολλα με βουτυράτες πατάτες

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Maria Xatzhstamatioy

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close