Υπέροχο και αφράτο τιραμισού για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που θα σας αφήσει όλους έκπληκτους με την νοστιμιά του. Χρόνια πολλά!!!
- σαβαγιάρ 1 πακέτο
- Γάλα φρέσκο 250 γραμμάρια
- καφές 2 κουταλιές της σούπας νες
- κονιάκ 60 γραμμάρια
- μασκαρπονε 750 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 170 γραμμάρια
- ασπραδια 4
- κρόκους αυγού 4
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- κακαο Κατά βούληση
Υλικά
Το τιραμισού είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά. Έχει βελούδινη κρέμα με πλούσιο άρωμα και γεύση καφέ κακάο. Μην ξεχνάμε όμως και τα αφράτα σαβαγιάρ. Αν σας αρέσει το τιραμισού τότε σίγουρα μπορείτε να το εντάξετε στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ σας.
Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε την καλύτερη συνταγή για τιραμισού, αν θέλετε στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και να παίξετε με τις γεύσεις και τα αρώματα. Δεν θα το μετανιώσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τιραμισού για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Εκτέλεση για το τιραμισού για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το φρέσκο γάλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Αφήνουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια και την ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Παστεριώνουμε τους κρόκους σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας με το σύρμα συνέχεια για 4-5 λεπτά και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μία μαρίζ, την ζάχαρη άχνη και το μασκαρπόνε.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο γλυκό ψυγείου με ρόδι
Ενώνουμε τους κρόκους με το μείγμα με το μασκαρπόνε. Στο τέλος προσθέτουμε και την μαρέγκα, ανακατεύοντας με μία μαρίζ, με απαλές κινήσεις. Σε ένα πυρέξ σε μία μία φόρμα με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε μία στρώση σαβαγιάρ, αφού πρώτα τα βουτήξουμε ένα ένα στο γάλα και στον καφέ για λίγα δευτερόλεπτα.
Πάνω από τα σαβαγιάρ προσθέτουμε την μισή κρέμα. Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση σαβαγιάρ και στο τέλος την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για ένα βράδυ. Το επόμενο πρωί το πασπαλίζουμε με κακάο και απολαμβάνουμε.
Δείτε ακόμα Gluehwein: Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο ζεστό γλυκό κρασί
Η συνταγή είναι της φίλης μας Vasia Zaglara
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν