Το κέικ των Χριστουγέννων είναι αφράτο και πεντανόστιμο, σε γιορτινό κόκκινο χρώμα με εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα σχέδια. Για να κλέψει τις εντυπώσεις στο Χριστουγεννιάτικο και στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, τόσο για την γεύση του όσο και για την εμφάνισή του.
- βουτυρο 375 γραμμάρια
- ζαχαρη 375 γραμμάρια
- αυγα 7
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 100 ml
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- βανίλια 2
- αλατι 1 πρέζα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 2-3 σταγόνες κόκκινο
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 250 γραμμάρια
- νερό 3-4 κουταλιές της σούπας
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 2-3 σταγόνες
Για το γλάσο
Το κέικ είναι από τα πιο εύκολα και αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τον Χριστουγεννιάτικο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ σας, φτιάχνοντας το καλύτερο κέικ για φέτος τα Χριστούγεννα.
Μιλάμε για το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο κέικ σε γιορτινά χρώματα, αρώματα και γεύσεις που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Με Χριστουγεννιάτικα σχέδια και έναν άκρως γιορτινό βελούδινο γλάσο, αυτό το κέικ πρόκειται να αφήσει εποχή στο γιορτινό σας μπουφέ και σας υποσχόμαστε πως μόνο ένα κομμάτι δεν είναι αρκετό! Παρά το εντυπωσιακό του σχέδιο, πρόκειται για μία εξαιρετική εύκολη συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ των Χριστουγέννων:
Εκτέλεση για το κέικ των Χριστουγέννων
Αρχικά χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας σιγά σιγά τα αυγά, τις βανίλιες, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στην συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο, το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος βάζουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο κέικ με γιαούρτι
Το λευκό μείγμα το βάζουμε στην άκρη. Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και την βουτυρώνουμε. Βάζουμε μέσα το κόκκινο μείγμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στην συνέχεια το κόβουμε σε φέτες και χρησιμοποιώντας Χριστουγεννιάτικα κουπάτ, κόβουμε τα σχέδια από την κάθε φέτα. Βάζουμε το μισό από το λευκό μείγμα σε μία μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας και μύρτιλα
Τοποθετούμε σε σειρές, όρθια τα ψημένα σχέδια που κόψαμε με κουπάτ. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο λευκό μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί καλά. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το γλάσο.
Εκτέλεση για το γλάσο στο κέικ των Χριστουγέννων
Ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη με το νερό, λίγο λίγο μέχρι να πάρουμε έναν παχύρρευστο γλάσο. Στο τέλος προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε με το γλάσο το κρύο κέικ και το διακοσμούμε με ό,τι μας αρέσει.
Tips για το κέικ των Χριστουγέννων
Το κέικ που έχει ήδη ψηθεί μένει ακριβώς το ίδιο, μη σας πω και καλύτερο! Είναι ένα ζουμερό, πεντανόστιμο κέικ λόγω και του γλάσου που το καλύπτει!
Η φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε δεύτερη φορά και τα δύο να φροντίσετε να είναι λίγο μεγαλύτερη για να μπορεί να ξεφορμαριστεί εύκολα. Η φόρμα που χρησιμοποιήσαμε ήταν 30×12 και 8 εκατοστά ύψος.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες