4χρονη-έπαθε-εγκεφαλική βλάβη-από-αποσμητικό χώρου-

4χρονη έπαθε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη από αποσμητικό χώρου. Απίστευτο κι όμως συνέβη. 4χρονη έπαθε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη από αποσμητικό χώρου. Γονείς μεγάλη προσοχή!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν αποσμητικά χώρου στο σπίτι τους. Τα αποσμητικά χώρου βοηθούν τον χώρο να μυρίζει όμορφα και είναι άκακα αφού φτιάχτηκαν από υλικά που σύμφωνα με τις εταιρίες είναι κατάλληλα για να τα αναπνέει κάποιος σε καθημερινή βάση.

Βέβαια πάντα υπάρχει το σχετικό τηλέφωνο για το κέντρο δηλητηριάσεων στη συσκευασία αλλά υποθέτουμε ότι αυτό το τηλέφωνο υπάρχει για όταν κάποιος καταπιεί κατά λάθος το περιεχόμενο του αποσμητικού. Τι γίνεται όμως όταν ένα αποσμητικό χώρου γίνεται η αιτία ένα 4χρονο παιδί να πάθει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη; Διαβάστε παρακάτω:

4χρονη έπαθε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη από αποσμητικό χώρου

Τον Ιανουάριο του 2020 η Josy και ο Dustin Baker μετακόμισαν σε μία φάρμα στο Τέξας της Αμερικής μαζί με τα δύο κοριτσάκια τους, την Lylah και την Adelaide. Η νέα καθημερινότητα στην εξοχή ήταν υπέροχη για όλη την οικογένεια μέχρι που κάτι τραγικό συνέβη στην χαρούμενη οικογένεια.

Συγκεκριμένα μία μέρα του Μάη του 2021 η Lylah είχε δέκατα και έντονους πόνους στο στομάχι. Ο πόνος στο στομάχι όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο δυνατός και οι γονείς της, μετέφεραν την μικρή εσπευσμένα στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Μετά από λίγες μέρες νοσηλείας η κατάσταση της έγινε ακόμη χειρότερα και μάλιστα σχετικά γρήγορα. Ξαφνικά η μικρή δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια και τα χέρια της και δεν μπορούσε επίσης να κρατήσει το κεφάλι της όρθιο.

Δείτε ακόμα “Μανούλα πως θα ζήσω έτσι;”: Η ιστορία της 12χρονης με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο

Έτσι ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια της οικογένειας αφού οι γιατροί δεν γνώριζαν τι είχε οδηγήσει το παιδί σε αυτή την κατάσταση. Οι εξετάσεις ήταν πολλές και κράτησαν εβδομάδες μέχρι που η τελική βιοψία έδειξε ότι το παιδί είχε μολυνθεί από μελιοείδωση. Η μελιοείδωση είναι μία οξεία λοίμωξη που προκαλείται από ένα σπάνιο βακτήριο.

Το βακτήριο ονομάζεται Burkholderia pseudomallei. Το ερώτημα ήταν πως το παιδί βρέθηκε εκτεθειμένο σε αυτό το βακτήριο που εμφανίζεται αποκλειστικά στην Βόρειο Αυστραλία και στην Νοτιοανατολική Ασία. Την ίδια περίοδο άλλες τρείς περιπτώσεις ασθενών εμφανίστηκαν σε διάφορα μέρη της Αμερικής.

4χρονη-έπαθε-εγκεφαλική βλάβη-από-αποσμητικό χώρου-

Photo via: franke.com

Το τοπίο μετά τα άλλα τρία κρούσματα ξεκίνησε σιγά σιγά να γίνεται πιο ξεκάθαρο. Το συγκεκριμένο βακτήριο υπήρχε σε ένα συγκεκριμένο αποσμητικό χώρου που πωλούνταν στα καταστήματα της Walmart και παράγοντας στην Ινδία.

Δείτε ακόμα Απίστευτο: Σφήνωσε το κεφάλι 2χρονου σε κάθισμα τουαλέτας

Ένα μήνα πριν το παιδί αρρωστήσει η γιαγιά του, είχε αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν και ένα πρωί η γάτα, έριξε κάτω την φιάλη χύνοντας έξω το περιεχόμενο. Δύο εβδομάδες μετά η γάτα πέθανε ξαφνικά από άγνωστα αίτια.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ακόμη 7 μέλη της οικογένειας είχαν κολλήσει το συγκεκριμένο βακτήριο αλλά ο οργανισμός τους, είχε αρκετά αντισώματα και το καταπολέμησε προτού εκδηλωθούν συμπτώματα. Δυστυχώς η μικρή δεν είχε τον ίδιο δυνατό οργανισμό.

4χρονη-έπαθε-εγκεφαλική βλάβη-από-αποσμητικό χώρου-

Photo via: epa.ie

Μετά την διάγνωση των γιατρών οι γονείς της γύρισαν σπίτι και ξεκίνησαν εντατικές θεραπείες αφού η μικρή μετά από 2μιση μήνες, είχε χάσει την ικανότητα ακόμη και να τρώει, να μιλάει ή να περπατάει. Η πρόοδος της μικρής ήταν αργή αλλά πλέον η 4χρονη είναι σε θέση να κρατήσει όρθιο το κεφάλι της και να επικοινωνήσει με το περιβάλλον της.

Δείτε ακόμα Μητέρα δέχτηκε επίθεση επειδή άλλαξε την πάνα του παιδιού μέσα σε εστιατόριο

Η μητέρα της μάλιστα δηλώνει ότι πλέον η μικρή όταν κάνουν ένα αστείο χαμογελάει αμέσως και οι γονείς της νιώθουν επιτέλους ότι την έχουν και πάλι κοντά τους. “Αυτό το λαμπερό χαμόγελο είναι αρκετό για να ομορφύνει τις μέρες μας“, δηλώνει η μητέρα.

4χρονη-έπαθε-εγκεφαλική βλάβη-από-αποσμητικό χώρου-

Photo via: amazon.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close