χωρίζουμε-με-τον-άντρα-μου-και-έχω-χάσει-την-μπάλα-με-τα-παιδιά-

Χωρίζουμε με τον άντρα μου και νιώθω πως χάνω την μπάλα με τα παιδιά. Η αναγνώστρια θέλει την συμβουλή μας.

Το να χωρίζεις είναι πάντα μία ψυχοφθόρα υπόθεση και κανείς από τους δύο δεν είναι εντελώς καλά, ακόμη κι αν είναι μία συνειδητή απόφαση. Πόσο μάλλον όταν μεγαλώνεις παιδιά. Γιατί εκτός από εσένα πρέπει να προστατεύσεις από τις συνέπειες του διαζυγίου και τα παιδιά σου.

Πρέπει να φανείς δυνατή ή δυνατός, για να στηρίξεις τα παιδιά σου, πρέπει το πρώην ζευγάρι να παραμείνει οικογένεια και μετά τον χωρισμό για το καλό των παιδιών, πρέπει να ξαναμπείς σε μία σειρά μέσα στο σπίτι για να μην νιώσουν την έντονη αλλαγή τα παιδιά. Κάτι που δεν είναι εύκολο.

Δείτε ακόμα Ο εγγονός μου είναι 17 χρονών και ο γιος μου τον έχει κακομάθει πολύ

Η αναγνώστρια χώρισε και νιώθει πως έχει χάσει την μπάλα με τα παιδιά της. Έγιναν όλα πολύ ξαφνικά και τα παιδιά αντιδρούν, μαλώνουν συχνά και η αναγνώστρια έχει εκτός από αυτό να αντιμετωπίσει και τους προσωπικούς δαίμονες του χωρισμού. Διαβάστε παρακάτω: 

Χωρίζουμε με τον άντρα μου και νιώθω πως χάνω την μπάλα με τα παιδιά

Ονομάζομαι Κατερίνα και είμαι 47 ετών. Μετά από 20 χρόνια γάμου με τον άντρα μου χωρίσαμε. Πριν από ένα μήνα περίπου γυρίζω σπίτι από την δουλειά και ο άντρας μου είχε μαζέψει τα πράγματά του και είχε φύγει από το σπίτι. Είχαμε μαλώσει λίγες μέρες πριν επειδή τον έπιασα να μιλάει με μία πρώην του στο Facebook.

Δεν περίμενα ότι θα χωρίσουμε διότι πολλές φορές ξενοκοιτούσε αλλά ήταν πάντα πλατωνικό. Στο τέλος πάντα γυρνούσε σε μένα. Μία μέρα πριν είχε βγει με τα παιδιά μας, τους είχε πάρει δώρα και είχαν γυρίσει όλοι μαζί χαρούμενοι από την βόλτα.

Πίστεψα τότε ότι το έκανε για να μου αποδείξει ότι είναι αφοσιωμένος στην οικογένεια και να μην το κάνω ζήτημα που απλά υπήρξε ένα μικρό φλερτ μέσω διαδικτύου. Τελικά μάλλον τα αποχαιρετούσε. Πέρασε ο καιρός και ο άντρας μου δεν πρόκειται να γυρίσει.

Δείτε ακόμα Νομίζω ότι ο άντρας μου με απατάει αλλά με βγάζει τρελή

Το ξέρω. Το έχουμε συζητήσει, το έχουμε αναλύσει και είμαι σίγουρη ότι είναι οριστικό. Όλοι μου λένε πως είναι καλύτερα έτσι. Πως δεν μου άξιζαν αυτές οι συμπεριφορές και πως και εμένα όλα αυτά τα χρόνια μου είχε τελειώσει και απλά φοβόμουν να εγκαταλείψω την ασφάλειά μου.

Δεν καταλαβαίνουν όμως πως νιώθω. Τα κάναμε όλα μαζί με τον άντρα μου. Δεν ήταν αδιάφορος πατέρας, ούτε αδιάφορος σύζυγος. Ήταν απλά ανώριμος και που και που του άρεσε να φλερτάρει. Όμως ήταν όλη μέρα σπίτι μαζί μου και μετά στην δουλειά οπότε αμφιβάλλω αν είχε κάνει ποτέ πράξη με καμία.

χωρίζουμε-με-τον-άντρα-μου-και-έχω-χάσει-την-μπάλα-με-τα-παιδιά-

Photo via: mama365.gr

Επίσης μετά από τόσα χρόνια η αγάπη που του έχω είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και ερωτευμένη να μην είμαι δεν ήθελα να τον χάσω από την ζωή μου. Παράλληλα στο σπίτι επικρατεί ένα χάος. Εγώ τα πρωινά λείπω για την δουλειά.

Δείτε ακόμα Η πρώτη συνάντηση με την πεθερά μου δεν πήγε καλά και δεν ξέρω πως να το διορθώσω

Αγγαρεύω τον πατέρα μου να με πηγαίνει επειδή δεν έχω δίπλωμα αυτοκινήτου. Ο μικρός μου γιος είχε να πατήσει στο σχολείο δύο εβδομάδες και με πήρε τηλέφωνο ο δάσκαλος να με ενημερώσει αλλά εγώ έλειπα στην δουλειά και κανείς δεν το σήκωσε.

Το έμαθα λίγες μέρες αργότερα. Ο γιος μου, μου είπε ότι δεν άκουγε το ξυπνητήρι. Η κ@ρη μου από την άλλη είναι πάνω στην εφηβεία της και έχει ξεσπάσματα. Της λείπει ο πατέρας της, κατηγορεί εμένα για τον χωρισμό μας, άλλες φορές μου λέει ότι μ’ αγαπάει και ότι δεν θέλει να του ξαναμιλήσει.

χωρίζουμε-με-τον-άντρα-μου-και-έχω-χάσει-την-μπάλα-με-τα-παιδιά-

Photo via: infokids.cy

Φυσικά και μαλώνουμε και για τις δουλειές του σπιτιού, γιατί “μόνο σε εκείνη λέω να κάνει δουλειές και στον μικρό τίποτα”. Νιώθω πως χάνω την μπάλα. Προσπαθώ να είμαι δυνατή για μένα και για τα παιδιά μου, όμως χρειάζομαι βοήθεια και νιώθω πως κανείς δεν μπορεί να μου την προσφέρει.

Δείτε ακόμα Ο αδερφός μου είναι 24 χρονών και ακόμη τον χαρτζιλικώνουν οι γονείς μας

Την μία μέρα ξυπνάω και είμαι έτοιμη να αδράξω την μέρα. Θέλω να γνωρίσω κάποιον άλλον άντρα, απλά και μόνο να φλερτάρω όχι φυσικά να δώσω δικαίωμα στα παιδιά μου, θέλω να βγάλω δίπλωμα οδήγησης και να αγοράσω αυτοκίνητο. Ένα μικρό μεταχειρισμένο, να μην έχω ανάγκη κανέναν.

Βλέπω τα παιδιά μου να με παίρνουν αγκαλιά, να μου λένε πως μ’ αγαπάνε και να λένε στον πατέρα τους ότι δεν φέρθηκε σωστά. Και την άλλη μέρα ξυπνάω και νιώθω πως δεν θα τα καταφέρω. Πως δεν θα καταφέρω να βγάλω δίπλωμα, κανείς δεν θα με κοιτάξει ποτέ ξανά και θα πεθάνω μόνη μου.

Ότι τα παιδιά μου θα μεγαλώσουν, θα φύγουν και ‘γω θα μείνω για πάντα μόνη μου χωρίς κανέναν. Ότι ακόμη κι αν βγάλω δίπλωμα που θα βρω τα λεφτά να αγοράσω καινούριο αμάξι. Ότι στην τελική δεν θέλω να με φλερτάρει κανένας και δεν θέλω κανέναν γιατί εγώ θέλω αυτόν και αυτός αδιαφορεί τελείως και για μένα και για την οικογένειά μας.

Δείτε ακόμα Υπάλληλος σε εστιατόριο βοήθησε αυτιστικό παιδί να ηρεμήσει με έναν υπέροχο τρόπο

Με έχει αφήσει μόνη μου πίσω με δύο παιδιά και αυτός κάνει την ζωή του. Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα για να προσαρμοστεί. Και έχει το θράσος να με κατηγορεί ότι τα παιδιά δεν του μιλάνε επειδή τους βάζω λόγια. Καταρχάς δεν θα το έκανα ποτέ αυτό το πράγμα στα παιδιά μου και έπρεπε να το ξέρει αυτό.

χωρίζουμε-με-τον-άντρα-μου-και-έχω-χάσει-την-μπάλα-με-τα-παιδιά-

Photo via: Pinterest

Δεύτερον τα παιδιά δεν είναι χαζά. Ο μικρός είναι 12 και η μεγάλη 17. Είναι έξυπνα και αντιλαμβάνονται. Πώς να ένιωθαν τα παιδιά όταν ο πατέρας τους απλά εξαφανίστηκε από το σπίτι; Τί περίμενε; Ότι θα έφευγε σαν κλέφτης και μετά θα μιλούσαν όλη μέρα στην κάμερα σαν να μην συμβαίνει τίποτα;

Δεν ξέρω αν τα καταφέρω. Μερικές φορές έχω φτάσει σε σημείο να κάνω ακραίες σκέψεις και ο μόνος λόγος που κρατιέμαι είναι επειδή έχω τους γονείς μου, τα αδέρφια μου και τα παιδιά μου που με χρειάζονται και με στηρίζουν.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close