δεν-μπορώ-να-κάνω-δικά-μου-παιδιά-και-του-είπα-να-χωρίσουμε-

Δεν μπορώ να κάνω δικά μου παιδιά και έφτασα στο σημείο να πω στον άντρα μου να με χωρίσει. Μία συγκλονιστική εξομολόγηση που αξίζει να διαβάσετε.

Δυστυχώς πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Αυτά που τρώμε, το άγχος και άλλοι παράγοντες που δεν είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε, οδηγούν πολλά ζευγάρια στην υπογονιμότητα, κάτι που δεν είναι εύκολο για κανέναν από τους δύο.

Η σημερινή μας αναγνώστρια, δεν μπορεί να κάνει δικά της παιδιά και αποφάσισε σήμερα να εξομολογηθεί την πιο μαύρη περίοδο της ζωής της. Θέλει όπως μας είπε να τα βγάλει από μέσα της αλλά να περάσει και το δικό της μήνυμα στους αναγνώστες. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Ονομάζομαι Αθηνά και είμαι 38 ετών. Τα τελευταία 12 χρόνια είμαι με τον άντρα της ζωής μου. Είμαστε παντρεμένοι από τον Σεπτέμβριο του 2017. Αργήσαμε να παντρευτούμε διότι ο άντρας μου έχει χίλια καλά και ένα κακό. Δεν του αρέσουν οι αλλαγές και φοβόταν τον γάμο.

Εγώ του είχα κάνει πρόταση γάμου και τις τελευταίες φορές και μάλιστα είχε τόση πλάκα το σκηνικό που το γράψαμε και σαν μικρή ιστορία στα προσκλητήρια του γάμου. Η αλήθεια είναι πως στον Στέφανο βρήκα αυτό που αναζητούσα.

Ένας άνθρωπος που μου δίνει τον χώρο μου και τον χρόνο μου μέσα στην σχέση. Που δεν με πιέζει, που ακόμη και όταν ζηλεύει το κάνει διακριτικά και χαριτωμένα. Που αποτελεί στήριγμα για μένα σε όλα. Εντάξει δεν έχουμε την τέλεια σχέση.

Δείτε ακόμα Δεν μπορούμε να κάνουμε παιδί, του πρότεινα για εξωσωματική αλλά δεν θέλει

Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα που θα ήθελα να διορθώσω και που πολλές φορές με είχαν προβληματίσει αρκετά σχετικά με την συμπεριφορά του, όμως με γεμίζει τόσο πολύ σε όλα τα άλλα που ποτέ δεν σκέφτηκα να χωρίσω ούτε ότι τα προβλήματα που έχουμε δεν μπορούν να διορθωθούν.

Στα 35 μου λοιπόν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες για το πρώτο μας παιδί. Στην αρχή ο Στέφανος δεν ήταν τόσο σίγουρος γιατί όπως σας είπα φοβάται τις αλλαγές. Όμως τον έπεισα πολύ πιο εύκολα από ότι τον έπεισα για τον γάμο. Τρεις μέρες υπόθεση ήταν.

Ξεκινήσαμε όμως δεν βλέπαμε φως στο τούνελ. Το ένα αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης πίσω από το άλλο. Μετά από ένα χρόνο προσπαθειών ξεκίνησα να αγχώνομαι. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι γίνεται και δεν μπορούσα να μείνω έγκυος.

Δείτε ακόμα «Είχα εμμονή να κάνω παιδί, έκανα κάθε τρεις μήνες εξωσωματική»

Ο άντρας μου, μου έλεγε να μην αγχώνομαι και ότι όλα θα γίνουν στον καιρό τους. Όμως εγώ έβλεπα την μία φίλη μου πίσω από την άλλη να μένει έγκυος και ‘γω δεν μπορούσα. Φίλες που ήταν μεγαλύτερες από μένα σε ηλικία.

Για να μην σας τα πολυλογώ νομίζω για περίπου δύο χρόνια είχα γυρίσει από όλους τους γιατρούς. Γυναικολόγους, ενδοκρινολόγους, σ3ξολόγους. Όλες οι ειδικότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην γονιμότητα. Στην αρχή και εμένα και τον άντρα μου μας έβρισκαν υγιέστατους.

Ένας ενδοκρινολόγος με φόρτωσε χάπια για “μαλακώσει” τα ωάρια και άλλα ψιλά γράμματα που δεν υπάρχει λόγος να τα μοιραστώ μαζί σας και να σας κουράσω. Όμως ακόμη κανένα αποτέλεσμα. Τίποτα που να βοηθούσε. Μόνο χρήματα, εξετάσεις και άγχος. Άγχος κάθε μήνα.

Δείτε ακόμα Γνωρίζετε ποιες διάσημες έκαναν τα παιδιά τους με εξωσωματική;

Τον περασμένο Χειμώνα λοιπόν αποφασίσαμε να πάμε συστημένοι σε έναν γυναικολόγο που πραγματοποιούσε και εξωσωματικές στην Αθήνα. Ο γυναικολόγος είχε βοηθήσει μία μακρινή μου ξαδέρφη να κάνει δικό της παιδί μέσω της εξωσωματικής και επειδή είχε αποτέλεσμα μου τον σύστησε.

Μου είπε λοιπόν ότι τα ωάριά μου είναι πολύ λίγα και ότι οι πιθανότητες είναι μικρότερες όμως σίγουρα κάτι θα γίνει. Ξεκινήσαμε λοιπόν τις διαδικασίες και μερικούς μήνες αργότερα κάναμε την πρώτη μας προσπάθεια. Και το αποτέλεσμα ήταν τραγικό.

Όχι μόνο δεν είχα μείνει έγκυος αλλά ο γιατρός δεν κατάφερε να καταψύξει ωάρια διότι δεν ήταν πολλά σε αριθμό. Έτσι δεν έπρεπε απλά να επαναλάβω την διαδικασία, έπρεπε να ξαναπληρώσω φτου και από την αρχή κάτι που σε άλλη περίπτωση δε θα χρειαζόταν.

Δείτε ακόμα Αργυρός: «Eίμαστε τα πρώτα τρίδυμα που έγιναν με εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα»

Γιατί όταν καταψύχεις τα ωάριά σου, δεν χρειάζεται να ξανά πληρώσεις για να επαναλάβεις την διαδικασία. Γύρισα στο σπίτι σκασμένη. Ο άντρας μου ήταν και πάλι ψύχραιμος. Μου έλεγε ότι δεν έγινε και τίποτα και ξεκίνησε μπροστά μου γεμάτος αισιοδοξία να μου περιγράφει το πλάνο που θα κάναμε για να αποταμιεύσουμε χρήματα.

Εγώ όμως δεν τον άκουγα. Τον πήρα μία αγκαλιά, μπήκα να κάνω ένα μπάνιο και κοιμήθηκα. Μετά από δύο εβδομάδες μία κολλητή μου που είχε και αυτή προβλήματα γονιμότητας, έμεινε έγκυος. Χωρίς εξωσωματικές, χωρίς τίποτα. Απλά έμεινε.

Σίγουρα τα δικά της προβλήματα δεν ήταν τόσο σοβαρά όπως τα δικά μου όμως η αλήθεια είναι πως και αυτή προσπαθούσε χρόνια. Θυμάμαι να χαίρομαι από την μία γι’ αυτήν και από την άλλη ένα παράξενο κύμα απελπισίας να με κατακλύζει.

Δείτε ακόμα Απίστευτο: Αυτή η γυναίκα μπήκε στην κλιμακτήριο από τα 13 της και κατάφερε να κάνει δύο παιδιά

Γύρισα σπίτι από την δουλειά έκλεισα την εξώπορτα και ένιωσα πως είμαι η πιο άχρηστη γυναίκα του κόσμου. Κάθισα στο πάτωμα και ξεκίνησα να κλαίω με αναφιλητά. Γιατί να είναι μαζί μου ο Στέφανος αφού δεν μπορώ να του κάνω παιδιά;

Τι αμαρτίες έχω κάνει και ο Θεός δεν λέει να μου χαρίσει ένα παιδάκι; Δεν θα ήμουν καλή μαμά; Εγώ που αγαπάω κάθε τι ζωντανό και λατρεύω να προσέχω και να νταντεύω ακόμη και τα αδέσποτα της γειτονιάς; Γιατί όλοι οι άλλοι κι εγώ όχι;

Δεν αξίζω ένα παιδί; Δεν αξίζει ο Στέφανος ένα παιδί; Έκλαιγα με αναφιλητά. Δεν θυμάμαι καν πόση ώρα ήμουν έτσι καθισμένη στο πάτωμα μέχρι που πήρα την απόφαση να σηκωθώ. Κάθισα στον καναπέ και τον περίμενα.

Δείτε ακόμα Έκανε παιδί στα 51 της και θέλει να μείνει έγκυος σε δίδυμα στα 56 της

Γύρισε από την δουλειά και γω του είπα πως θέλω να χωρίσουμε. Πως είναι ακόμη πολύ νέος και πως δεν του αξίζει μία γυναίκα που δεν μπορεί να κάνει δικά της παιδιά. Πως μαζί μου το μόνο που θα καταφέρει είναι να τρώει όλα του τα λεφτά στις εξωσωματικές και να παίρνει αρνητικά τεστ εγκυμοσύνης στα χέρια.

Πως με κάποια άλλη εκεί έξω όλα θα ήταν πιο εύκολα. Τότε εκείνος κάθισε δίπλα μου και αφού με άκουσε προσεκτικά μου είπε σχεδόν σοκαρισμένος: Αποφάσισα πως θέλω να κάνω δικό μου παιδί επειδή εσύ το ήθελες. Αν δεν είχα γνωρίσει εσένα και δεν είχα εσένα στο πλάι μου, δεν θα ήθελα δικό μου παιδί.

Ποτέ μου δεν με έκαιγε να γίνω πατέρας. Τα αγαπάω, αλλά δεν πιστεύω ότι ο σκοπός του ανθρώπου είναι αναγκαστικά να γίνει γονιός. Είτε κάνουμε δικό μας παιδί είτε όχι εγώ εσένα θέλω να έχω στο πλάι μου. Σε παντρεύτηκα επειδή σε αγαπούσα όχι επειδή ήθελα να κάνεις τα παιδιά μου.

Δείτε ακόμα Της έλεγαν ότι δεν μπορεί να κάνει δικά της παιδιά και τώρα έχει 10

Και στην τελική αν δεν τα καταφέρουμε με εξωσωματικές μπορούμε να υιοθετήσουμε. Τι μας λείπει; Εμείς να είμαστε καλά! Φίλες μου έναν χρόνο περίπου μετά ακόμη δεν έχω κάνει δικό μου παιδί και τον επόμενο μήνα θα κάνω άλλη μία και τελευταία προσπάθεια.

Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία μου καταρχάς γιατί πολλές σκέψεις τριγυρνούν στο κεφάλι μου λίγο πριν την εξωσωματική. Δεύτερον όμως ακόμη θυμάμαι τα λόγια του και νιώθω τυχερή. Τυχερή γιατί εκείνη την μέρα κανένας άλλος δε θα μπορούσε να με βοηθήσει περισσότερο.

Τυχερή γιατί ξέρω ότι είτε μείνω έγκυος είτε όχι, δικά μας παιδιά θα κάνουμε και θα κινήσουμε γη και ουρανό για να τα καταφέρουμε. Είμαστε οικογένεια οι δυο μας. Είμαστε ομάδα οι δυο μας. Σε όλες εκείνες τις γυναίκες εκεί έξω που δεν μπορούν να κάνουν δικό τους παιδί, θα ήθελα να τους πω να μην το βάζουν κάτω.

Δείτε ακόμα Γεννήθηκε χωρίς μήτρα αλλά έγινε μαμά με παρένθετη μητέρα

Να μην τα παρατάνε! Δεν είναι άχρηστες, δεν φταίνε αυτές και όλα μπορούν να γίνουν! Να έχετε ελπίδα, πίστη και ανθρώπους σαν τον Στέφανο, να σας αγαπούν και να σας προσέχουν είτε έτσι είτε αλλιώς. Καλή μας επιτυχία λοιπόν!

Διαβάστε όλες τις αληθινές ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close