δεν-θέλω-να-ξανακρατήσω-τα-παιδιά-του-αδέρφου-μου-είπε-ψέματα-ότι-τον-χτύπησα-

Δεν θέλω να ξανακρατήσω τα παιδιά του αδερφού μου: Ο ανιψιός μου, του είπε ψέματα ότι τον χτύπησα. Πείτε μας την γνώμη σας.

Πολύ συχνά τα αδέρφια προσέχουν τα παιδιά των αδερφών τους για να τους βγάλουν από την δύσκολη θέση. Η ελληνική οικογένεια άλλωστε είναι πολύ δεμένη και οι θείες πολλές φορές έχουν πολύ ενεργό ρόλο στην ζωή των ανιψιών τους.

Όμως τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα υπολογίζουμε. Η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας φαίνεται πως ήρθε αντιμέτωπη με κάτι που δεν περίμενε, αφού ο ανιψιός της, είπε ψέματα στον πατέρα τους – οπότε και στον αδερφό της- ότι τον χτύπησε. Φυσικά η αναγνώστρια δεν θέλει να ξανά αναλάβει την ευθύνη. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου τον τελευταίο καιρό είναι λίγο διαφορετικός στο κρεβάτι και νομίζω ότι με απατάει

Ονομάζομαι Μαρία είμαι 24 ετών και έχω σπουδάσει βοηθός βρεφονηπιοκόμων σε ένα ΙΕΚ. Είμαι η μικρότερη της οικογένειας αφού ο αδερφός μου είναι 36 ετών. Ο αδερφός μου από μικρή ηλικία παντρεύτηκε και έφυγε από το σπίτι.

Έμενε μακριά από το δικό μας σπίτι οπότε για πολλά χρόνια τον έβλεπα μόνο στις γιορτές και δεν μπορούσα να πω ότι ήμασταν δεμένα αδέρφια αφού εξαιτίας της διαφοράς ηλικίας και των υποχρεώσεων του αδερφού μου δεν καταφέραμε να έρθουμε πολύ κοντά και μεγάλωσα σαν μοναχοπαίδι.

Όσο μεγάλωνα όμως αυτό άλλαζε σταδιακά και γύρω στα 17 ξεκινήσαμε να βγαίνουμε και για καφέ μαζί. Ο αδερφός μου από τον γάμο του απέκτησε έναν γιο που τώρα είναι 10 ετών. Χώρισε πριν από λίγους μήνες και το διαζύγιό του δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε καλό.

Δείτε ακόμα Τα πεθερικά μου έχουν αδυναμία στην πρώην του άντρα μου και μου το δείχνουν διαρκώς

Δυστυχώς δεν κατάφερε να έχει ένα πολιτισμένο τέλος με την γυναίκα του και αυτό όπως είναι δικαιολογημένο επηρέασε και την ψυχολογία του παιδιού. Ο αδερφός μου νοίκιασε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και μου ζήτησε σαν χάρη να προσέχω το παιδί του μερικά πρωινά που αυτός θα βρίσκεται στην δουλειά.

Εγώ είμαι άνεργη, αγαπάω πολύ τον ανιψιό μου και φυσικά δε θα χαλούσα χατίρι στον αδερφό μου ειδικά τώρα, που ξέρω πως έρχεται δύσκολα οικονομικά με τις διατροφές και φυσικά δεν είναι καλά ψυχολογικά. Στην αρχή με τον ανιψιό μου τα πηγαίναμε πολύ καλά.

Είναι ένα ήσυχο παιδί και πολύ αντικοινωνικό όμως είχα βρει τον τρόπο να τον πλησιάζω χωρίς να τον κάνω να νιώθει αμήχανα. Του άφηνα τον χώρο και τον χρόνο του και ήθελα σε μένα να δει αυτή την τέλεια θεία που μπορείς να της πεις τα πάντα, ακόμη και πράγματα που στους γονείς σου φοβάσαι να τα εμπιστευτείς.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου, έχει καρδερίνες μέσα στο σπίτι μας και βρωμάει ο τόπος

Και όλα πήγαιναν καλά μέχρι το προηγούμενο Σάββατο. Ο αδερφός μου θα έλειπε στην δουλειά και άφησε το παιδί σε μένα. Από ότι μου είπε υπήρξε ένας καυγάς μεταξύ τους, γιατί το παιδί δεν ήθελε να φύγει ο αδερφός μου από το σπίτι κι εκείνος του εξηγούσε ότι δυστυχώς δεν γινόταν αλλιώς.

Με λίγα λόγια το παιδί θύμωσε και ο αδερφός μου, μου είπε να του μιλήσω μόλις ηρεμήσει, να τον ηρεμήσω ακόμη περισσότερο και να του εξηγήσω την θέση του μπαμπά.

Γενικά σε αυτά με εμπιστεύεται πάρα πολύ γιατί έχω τον τρόπο μου με τα παιδιά και ξέρει πως ποτέ δεν πρόκειται να κατηγορήσω την μαμά του, σε αντίθεση με την μαμά μας που πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια από τον αυθορμητισμό της.

Δείτε ακόμα Ο πρώην άντρας μου χώρισε από την τωρινή του γυναίκα και ετοιμάζομαι να τον ξανά πλησιάσω

Τον άφησα λοιπόν να ηρεμήσει και μετά από κάνα δίωρο στο σπίτι που δεν έτρωγε ούτε έπινε τίποτα από αυτά που του έδινα προσπάθησα να του πιάσω την κουβέντα. Εκείνος όμως έξαλλος ξεκίνησε να με βρίζει με λέξεις που δεν ήξερα καν ότι χρησιμοποιεί.

Εγώ σοκαρίστηκα και του είπα με ήρεμη φωνή όπως μας είχαν μάθει στη σχολή ότι δεν πρέπει να μου μιλάει άσχημα, ότι μπορώ να τον ακούω και χωρίς να φωνάζει και ότι δεν χρειάζεται να ξεσπάει έτσι σε ανθρώπους που το αγαπούν και θέλουν απλά να μάθουν τι σκέφτεται.

Αυτός όμως συνέχιζε να με βρίζει και μετά τα πολλά προειδοποιητικά σημάδια έκρινα σωστό να υπάρξει μία συνέπεια στις πράξεις του. Τα όρια πρέπει να υπάρχουν και ο αδερφός μου δεν του βάζει όρια επειδή έχει τύψεις για τον χωρισμό του με την μαμά του.

Δείτε ακόμα Η κόρη μου έχει κάθε μέρα και από έναν διαφορετικό! Πότε θα σοβαρευτεί αυτή η κοπέλα;

Μερικές φορές μάλιστα ο αδερφός μου με έχει βάλει να τον “μαλώσω” όταν κάνει πράγματα και ο ίδιος δεν θέλει να φανεί κακός. Του είπα λοιπόν ότι για μία ώρα δε θα έχει τάμπλετ και αν μετά την μία ώρα συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά θα του το πάρω για ακόμη μία ώρα.

Φυσικά και μου θύμωσε αλλά δεν έδωσα σημασία. Ευτυχώς όσο και να αγαπάω τα παιδιά δεν έχω τέτοιες ευαισθησίες και αυτό είναι που το μάθαμε στην σχολή για να υπάρχει συνέπεια στα λόγια μας και να μην δίνουμε στα παιδιά λανθασμένα μηνύματα ότι δεν τηρούμε τους κανόνες και ότι μπορούν να μας επιβληθούν.

Είμαστε συνεπείς για να είναι συνεπή. Φυσικά όλη την υπόλοιπη μέρα ήταν πολύ ψυχρός μαζί μου αλλά εγώ προσπαθούσα να του φτιάξω το κέφι μέχρι που ο αδερφός μου σχόλασε, τον αποχαιρέτησα και πήγα σπίτι. Την επόμενη μέρα με παίρνει τηλέφωνο και μου ζητάει να βρεθούμε.

Δείτε ακόμα Ο γιός μου γράφτηκε μπαλέτο και ντρέπομαι να τον παρουσιάσω στους γείτονες

Μου λέει λοιπόν ότι ο ανιψιός μου, του είπε ψέματα ότι τον χτύπησα και με ρώτησε αν ισχύει. Φυσικά του είπα πως δεν ισχύει. Πως δε θα σήκωνα ποτέ χέρι σε κανέναν και πόσο μάλλον σε ένα παιδί και ότι εγώ είμαι αυτή που έχω βάλει κατσάδα πολλές φορές άλλους γονείς για τέτοιες αναχρονιστικές πρακτικές.

Μου είπε ότι με πιστεύει αλλά φοβάται ότι θα το πει στην μαμά του και τότε αυτή θα βρει αφορμή να κάνει “πόλεμο” στον αδερφό μου. Τέλος πάντων καταφέραμε να τον πείσουμε να παραδεχτεί την αλήθεια και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι καινούριο από την μεριά της μητέρας.

Παρόλα αυτά εγώ δεν θέλω να τον ξανά κρατήσω. Δεν μπορώ να ρισκάρω να χαντακώσω τον αδερφό μου στα μάτια της πρώην γυναίκας του και ίσως σε μία baby sitter να μην έχει το ελεύθερο να τα κάνει αυτά. Φυσικά συμβούλευσα τον αδερφό μου να πάει το παιδί σε έναν παιδοψυχολόγο, αλλά τώρα θα δούμε. Πιστεύετε ότι είμαι κακή αδερφή ή θεία;

Photo cover via: onmed.gr

Διαβάστε όλες τις αληθινές ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close