Αγαπητέ άντρα…Η γεμάτη ραγάδες κοιλιά της ήταν κάποτε το ζεστό σπίτι για τα παιδιά σου

Αγαπητέ άντρα…Η γεμάτη ραγάδες κοιλιά της ήταν κάποτε το ζεστό σπίτι για τα παιδιά σου. Μπορεί η κοιλιά της γυναίκας σου να μην σου αρέσει πια, όμως κάποια στιγμή στο παρελθόν έγινε το σπίτι για τα παιδιά σου.

Η κοινωνία πολλές φορές γεμίζει με τύψεις και ανασφάλειες τις γυναίκες. Μπορεί πλέον να έχουμε δικαίωμα ψήφου, να μην μπορούν να μας χτυπούν χωρίς κανείς να αντιδρά και να αποκτήσαμε την δική μας φωνή, όμως ακόμη και σαν εργαζόμενες μητέρες ή και…σκέτο μητέρες δεχόμαστε κριτική.

Δεχόμαστε κριτική για το πόσες ώρες δουλεύουμε, για το πως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, για το πως δείχνει το σώμα μας. Μπαίνεις στο Instagram και βλέπεις διάσημες μανούλες που το σώμα τους είναι λες και δεν είχε ποτέ παιδί εκεί μέσα. Και μετά κοιτάς το δικό σου σώμα και λες “τι έκανα λάθος;”.

Δείτε ακόμα Η αγάπη της μάνας κάνει την γη να γυρίζει ή μπορεί να είναι και ο λόγος για να σταματήσει

Είναι η κράση τους ή τα φίλτρα που κανείς δεν σε ειδοποίησε ότι χρησιμοποίησαν. Όμως όσες ανασφάλειες κι αν έχεις για την κρεμασμένη κοιλιά σου, για τις ραγάδες σου και τα παχάκια σου, αν ο άντρας σου, σου δείξει ότι σε αγαπάει όπως κι αν είσαι, αδύνατη ή παχουλή, με ραγάδες και κυτταρίτιδα ή χωρίς, τότε σίγουρα νιώθεις τυχερή.

Όμως δυστυχώς δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι. Πολλοί άντρες μέχρι και σήμερα έχουν απαιτήσεις από τις γυναίκες τους. Ήθελαν να γίνουν οι μητέρες των παιδιών τους, όπως ήθελαν να διατηρήσουν και μετά από δύο γέννες την κοιλιά που είχαν στα 20 τους.

Ήθελαν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους εκείνες, όμως μετά παραπονιούνται που δεν έχουν διάθεση και κουράγιο να περιποιηθούν το σώμα τους, την εμφάνισή τους αλλά και την σχέση τους. Αγαπητέ άντρα…μπορεί η γυναίκα σου να μην μοιάζει όπως ήταν στα 20 της.

Δείτε ακόμα Πάρε μία αγκαλιά την μητέρα και όχι το μωρό

Να έχει ραγάδες στην κοιλιά, ψωμάκια και κυτταρίτιδα. Όμως αυτή η κοιλιά μεγάλωσε και πρήστηκε και ολόκληρο το σώμα της ταλαιπωρήθηκε για χάρη των παιδιών σας. Ούτε εσύ μοιάζεις με 20 χρονών άλλωστε.

Ο κλινικός ψυχολόγος Δημήτριος Ι. Πετρούνιας μοιράστηκε ένα κείμενο μαζί μας σχετικά με τις αλλαγές στο σώμα μιας μητέρας. Διαβάστε παρακάτω:

Αγαπητέ άντρα…Η γεμάτη ραγάδες κοιλιά της ήταν κάποτε το ζεστό σπίτι για τα παιδιά σου

“Αγαπητοί άντρες, Θυμηθείτε πόσο όμορφο, απαλό και σμιλεμένο ήταν το σώμα της στην αρχή του γάμου σας. Είναι ακόμα η ίδια όμορφη γυναίκα με το ίδιο πνεύμα που πάντα αγαπούσες. Η διαφορά είναι ότι έδωσε ζωή στα παιδιά σου.

οι-ραγάδες-μετά-την-εγκυμοσύνη-

Photo via: Pinterest

Το τίμημα για αυτό ήταν η απώλεια του σώματος που είχε κάποτε.
Μην παραπονιέσαι για τη γυναίκα σου γιατί έχει αυξηθεί το βάρος της και μην νομίζεις ότι της αρέσει! Η στοργή μιας μητέρας την κάνει να κλείνει τα μάτια σε όλα αυτά και η μόνη της έγνοια είναι τα παιδιά της και η ευτυχία σου.

Δείτε ακόμα Τελικά το μητρικό ένστικτο δεν το έχουν μόνο οι…μαμάδες

οι-ραγάδες-μετά-την-εγκυμοσύνη-

Photo via: mama365.gr

Θυμηθείτε ότι αυτή η κοιλιά ήταν κάποτε το ζεστό σπίτι που αγκάλιαζε τα παιδιά σας για 9 μήνες με όλο τους τον πόνο, την κούραση και το βάρος τους, για να τα σφραγίσει μέχρι τον τοκετό.
Χίλιες καρδιές σε όλες τις Μητέρες. ”

οι-ραγάδες-μετά-την-εγκυμοσύνη-

Photo via: Pinterest

(Via: Μου αρέσει η ζωή)

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close