Αφράτα ατομικά τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα ιδανικά και για κολατσιό

Η σημερινή συνταγή για τσουρεκάκια είναι η πιο εύκολη που φτιάξατε ποτέ. Είναι πεντανόστιμα και αφράτα σαν αφρός. Στο δικό μας σπίτι τα τσουρέκια τα φτιάχνουμε όλο το χρόνο και όχι μόνο το Πάσχα, γιατί τα παιδιά τα αγαπούν πολύ. Όποτε καταλαβαίνετε τον ενθουσιασμό μου όταν ανακάλυψα την συγκεκριμένη συνταγή, για ατομικά τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο, μόνο λίγη υπομονή για το φούσκωμα και έχουμε στο σπίτι μας εύκολα και γρήγορα, τα δικά μας μοσχομυρωδάτα τσουρεκάκια, που αλήθεια σας λέω είναι καλύτερα και από αγοραστά. Όσο για τη γεύση τους, είναι το πιο νόστιμο τσουρέκι, που έχετε φάει ως τώρα.

Είναι ιδανικά για το πρωινό, για το κολατσιό στο σχολείο ή την δουλειά. Συνδυάζονται τέλεια με μαρμελάδα και πραλίνα φουντουκιού. Εννοείται ότι αλλάζοντας το μέγεθος τους τα φτιάχνω και το Πάσχα. Πάμε λοιπόν να σηκώσουμε τα μανίκια να βάλουμε την ποδιά και να μπούμε στην κουζίνα να φτιάξουμε λαχταριστά τσουρεκάκια που κάνεις δεν θα μπορεί να τους αντισταθεί και δεν χρειάζονται ζύμωμα.

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα ίσια ίσια να αλλάξει θερμοκρασία.. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα τη μαγιά τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε 5 λεπτά να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε το μαχλεπι το κακουλε, το βούτυρο, τα αυγά και χτυπάμε να ανακατευτούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ανακατεμένα μέχρι το ζυμαράκι να μην κολλάει… Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 3 τέταρτα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος μανταρινιού (Μου βγήκαν 12 τσουρεκάκια) Όταν τελειώσουμε όλο το ζυμάρι, σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ έχουμε ανάψει το φούρνο να ζεσταίνεται στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Πριν τα φουρνίζουμε αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό ολόκληρο αραιωμένο με γάλα.

Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο

Αφράτα ατομικά τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα ιδανικά και για κολατσιό

Αφράτα ατομικά τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα ιδανικά και για κολατσιό

Αφράτα ατομικά τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα ιδανικά και για κολατσιό

Αφράτα ατομικά τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα ιδανικά και για κολατσιό

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Kappou 

Close