Αφράτα κουροπιτάκια με γραβιέρα για το σχολείο

Αφράτα κουροπιτάκια με γραβιέρα και θρυμματιστή ζύμη με γιαούρτι που λιώνει στο στόμα , για το σχολικό κολατσιό, το παιδικό πάρτι ή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας! Η γραβιέρα, μπαίνει στην ζύμη…για να δείτε τι τσαχπινιά έχουν αυτά τα κουροπιτάκια με γραβιέρα !

Τα τυροπιτάκια κουρού που μας έρχονται από την βόρεια Ελλάδα, είναι πλέον διαδεδομένα και αγαπημένα από γωνιά σε γωνιά αυτής της χώρας. Σήμερα θα δοκιμάσουμε ξεχωριστά κουροπιτάκια με γραβιέρα στην ζύμη και γεμισμένα με κεφαλοτύρι και φέτα.

Είναι μία απόλαυση με πλούσια γεύση τυριού και μία ζύμη που θρυμματίζεται και λιώνει στο στόμα. Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα και σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσετε, αφού κι εσείς και τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Αφράτα κουροπιτάκια με γραβιέρα για το σχολείο:

τυροπιτάκια-κουρού-συνταγή-

Εκτέλεση για τα κουροπιτάκια με γραβιέρα

Σε ένα μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το βούτυρο, το ηλιέλαιο, την γραβιέρα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Θέλουμε μία ζύμη λαδερή και απαλή. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την φέτα την οποία την θρυμματίζυμε με τα χέρια μας, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το αυγό και το πιπέρι.

τυροπιτάκια-κουρού-συνταγή-

Ζυμώνουμε τα υλικά της γέμισης. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια. Πατάμε το κάθε μπαλάκι με τις παλάμες μας μέχρι να γίνουν φυλλαράκια. Βάζουμε σε κάθε φυλλαράκι στο κέντρο λίγη γέμιση, κλείνουμε και πατάμε τις ενώσεις με ένα πιρούνι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και γέμιση.

Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια αφρός για το ολοήμερο

Αφού πλάσουμε τα τυροπιτάκια μας, διαλύουμε τον κρόκο αυγού στο φρέσκο γάλα και αλείφουμε με το μείγμα τα τυροπιτάκια. Στην συνέχεια τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε τα τυροπιτάκια μας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ενδιάμεσα στο ψήσιμο ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά για να ψηθούν ομοιόμορφα.

τυροπιτάκια-κουρού-συνταγή-

Tips για τα Αφράτα κουροπιτάκια με γραβιέρα για το σχολείο

Αντί για γραβιέρα στην ζύμη μπορούμε να βάλουμε κεφαλοτύρι. Στην γέμιση, μπορούμε αντί γι’ αυτά τα υλικά να βάλουμε 150 γραμμάρια φέτα, 150 γραμμάρια κασέρι και 150 γραμμάρια γραβιέρα. Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε καλαμποκέλαιο.

Αντί για σουσάμι μπορούμε να βάλουμε μαυροσούσαμο. Η ζύμη κουρού με γιαούρτι είναι απαλή και λαδερή σαν μαλακιά πλαστελίνη. Τυχόν σκάσιμο ή άνοιγμα της ζύμης την ώρα που πλάθετε, μην σας τρομάξει. Κολλάει εύκολα με το χέρι. Βγαίνουν 2 λαμαρίνες.

Αντί για γάλα στο άλειμμα μπορούμε να βάλουμε νερό. Το σουσάμι είναι προαιρετικό. Τα τυροπιτάκια κουρού όταν βγουν από το φούρνο είναι μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά σαν μπισκότο.

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Αν τυχόν σκάσουν τα τυροπιτάκια κουρού στο φούρνο, να θυμηθείτε ότι η αυτή η ζύμη είναι σαν του μπισκότου και αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν είναι σαν τη ζύμη του ψωμιού.

τυροπιτάκια-κουρού-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αναστασια Βλαχο

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close