Συνταγή για αφράτα κρουασανάκια με σπιτική σφολιάτα που τρώγονται γεμιστά ή σκέτα για όλες τις ώρες.
Υλικά:
- νερό 1 ποτήρι του νερού
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι του νερού
- ασπραδια 1
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- σπορέλαιο 1 φλιτζάνι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 φλιτζάνια
Για το άλειμμα:
- βουτυρο 125 γραμμάρια
- κρόκους αυγού 1
Φτιάξτε σπιτική ζύμη σφολιάτας για κρουασανάκια που μπορείτε να απολαύσετε σαν πρωινό, σαν απογευματινό ή σαν σνακ! Αυτά τα αφράτα κρουασανάκια τρώγονται και γεμιστά και σκέτα και απαιτούν απλά υλικά για να τα φτιάξουμε. Οπότε δεν έχετε παρά να κάνετε την προσπάθεια.
Κρουασανάκια σφολιάτας για το σχολείο γλυκά και αλμυρά
Είτε θες να τα γεμίσεις με γέμιση φέτας, κίτρινων τυριών και αλλαντικών, είτε θέλεις κάτι γλυκό και τα γεμίσεις με μαρμελάδα ή πραλίνα της αρεσκείας σου αυτά τα κρουασανάκια με σπιτική σφολιάτα είναι αυτό που αναζητάς! Κρουασανάκια για όλες τις ώρες, φουρνιστά και νόστιμα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα κρουασανάκια με σπιτική σφολιάτα για όλες τις ώρες:

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το νερό, το φρέσκο γάλα, το ασπράδι, την ξερή μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη, το σπορέλαιο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μέχρι να πάρουμε μία απαλή ζύμη και αφράτη. Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλάκια.
Το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο. Κάθε φύλλο το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα τοποθετούμε το ένα πάνω από το άλλο. Ενδιάμεσα πασπαλίζουμε με λίγο κορν φλάουρ. Όπως είναι όλα μαζί τα ανοίγουμε σε ένα μεγάλο στρογγυλό φύλλο.
Κρουασανάκια για γέμισμα με ζύμη ατσμά
Το κόβουμε σε τρίγωνα και τα ρολάρουμε σε κρουασανάκια. Γεμίζουμε προαιρετικά με ό,τι μας αρέσει και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Αλείφουμε έπειτα με τον χτυπημένο κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr