Συνταγή για αφράτα κρουασανάκια με ζύμη ατσμά με ουδέτερη γεύση για να μπορούμε να τα γεμίσουμε με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση.

Υλικά:

Για το άλειμμα:

Συνταγή για κρουασανάκια με ζύμη ατσμά που μπορούμε να τα γεμίσουμε με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση, από τον Γιώργο Ζώλη. Αφράτη και πετυχημένη ζύμη ατσμά για να φτιάξουμε ψωμάκια ή κρουασανάκια για το κολατσιό και το πρωινό όλης της οικογένειας.

Μία ζύμη που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για γλυκές και αλμυρές παρασκευές είναι σίγουρα μία ζύμη που χρειάζεται κάθε νοικοκυρά και κάθε νοικοκύρης.

Ατσμά με Φιλαδέλφεια

Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει μία άκρως πετυχημένη και εύκολη ζύμη ατσμά με απλά υλικά, που έχει ουδέτερη γεύση για να μπορούμε να γεμίσουμε τα κρουασανάκια μας με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κρουασανάκια για γέμισμα με ζύμη ατσμά:

Κρουασανάκια-για γέμισμα-με ζύμη ατσμά-συνταγή-

Μερίδες 15 Ψωμάκια Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά Θερμίδες 502 kcal Συνολικός χρόνος 50 λεπτά

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Κρουασανάκια-για γέμισμα-με ζύμη ατσμά-συνταγή-

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τα ασπράδια αυγών, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 40 λεπτά να φουσκώσει.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο μας και ζυμώνουμε λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 80 με 120 γραμμαρίων το καθένα. Ανοίγουμε τα ζυμαράκια με τα χέρια μας σε κυκλικό σχήμα. Στην μία άκρη της ζύμης προσθέτουμε τη γέμισή μας, είτε αλμυρή είτε γλυκιά και στην άλλη άκρη χαράζουμε κάθετες γραμμές στη ζύμη.

Κρουασανάκια-για γέμισμα-με ζύμη ατσμά-συνταγή-

Αλμυρά κρουασανάκια φέτας για το ταπεράκι της δουλειάς

Τυλίγουμε τη ζύμη σε κύλινδρο σφραγίζοντας τη ζύμη έχοντας τα κοψίματα στο επάνω μέρος. Τέλος, το λυγίζουμε λίγο να μοιάζει σαν μισοφέγγαρο.

Κρουασανάκια-για γέμισμα-με ζύμη ατσμά-συνταγή-

Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών με το γάλα. Αλείφουμε τα ψωμάκια με το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.

Κρουασανάκια-για γέμισμα-με ζύμη ατσμά-συνταγή-

Παρακάτω αναλυτικά η εκτέλεση:

Όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr