Αφράτα τηγανόψωμα για κολατσιό με την αυθεντική συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη για κολατσιό αλλά και για τα τραπέζια μας.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 380 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 9 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 250 γραμμάρια
- ζαχαρη 1/2 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1/2 κουταλιά της σούπας
- ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- ελαιολαδο Μπόλικο
Για το τηγάνισμα
Τα τηγανόψωμα στην Ελλάδα τα τρώμε πολύ συχνά. Τα απολαμβάνουμε γεμισμένα με φέτα και τα τρώμε τόσο για κολατσιό μέσα στην μέρα όσο και σαν ορεκτικό σε τραπέζια με κρεατικά, είτε σούβλας, είτε ψησταριάς είτε και φούρνου.
Δείτε ακόμα Τηγανόψωμα με γκούντα και γαλοπούλα
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μοιράζεται σήμερα μαζί μας την δική του συνταγή για τηγανόψωμα με σίγουρη επιτυχία, απλά υλικά και φυσικά αλάνθαστο αποτέλεσμα. Εμείς τα έχουμε δοκιμάσει κι εσείς πρέπει να το κάνετε σύντομα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα τηγανόψωμα για κολατσιό
INGREDIENTS
380 g plain flour
9 g dry yeast
250 g milk
1/2 tbsp sugar
1/2 tbsp salt
1 tbsp vegetable oil
———————————————-
300 g gouda cheese
1 medium egg
Pepper
———————————————–
Olive oil
GERMAN
ZUTATEN
380 g einfaches Mehl
9 g Trockenhefe
250 g Milch
1/2 EL Zucker
1/2 EL Salz
1 EL Pflanzenöl
———————————————-
300 g gouda Käse
1 mittelgroßes Ei
Pfeffer
———————————-
Olivenöl
15 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
10 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
11 Κομμάτια
Εκτέλεση για τα αφράτα τηγανόψωμα για κολατσιό
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, την μαγιά , την ζάχαρη ,το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ρίχνουμε και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για ξεκούραση για 20 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 11 κομμάτια των 60 γραμμαρίων και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο τυρί , το μέτριο αυγό και το πιπέρι και ανακατεύουμε πού καλά το μείγμα. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας.
Δείτε ακόμα Τηγανόψωμα αφρός για απογευματινό
Προσθέτουμε το τυρί και κλείνουμε καλά την ζύμη βάζοντας την ένωση από την κάτω πλευρά. Τα φτιάχνουμε όλα με τον ίδιο τρόπο και τα αφήνουμε για ξεκούραση για 20 λεπτά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πατάμε το κάθε κομμάτι ζύμης να γίνει πλακέ. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και έπειτα οι πιο αφράτες και νόστιμες πιτούλες στο τηγάνι είναι έτοιμες να τις απολαύσετε. Θα σας ζητάνε όλοι συνταγή!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες