συνταγή-για-τηγανόψωμα-

Αφράτα τηγανόψωμα για κολατσιό με την αυθεντική συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη για κολατσιό αλλά και για τα τραπέζια μας.

Τα τηγανόψωμα στην Ελλάδα τα τρώμε πολύ συχνά. Τα απολαμβάνουμε γεμισμένα με φέτα και τα τρώμε τόσο για κολατσιό μέσα στην μέρα όσο και σαν ορεκτικό σε τραπέζια με κρεατικά, είτε σούβλας, είτε ψησταριάς είτε και φούρνου.

Δείτε ακόμα Τηγανόψωμα με γκούντα και γαλοπούλα

Αφράτα τηγανόψωμα για κολατσιό

Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μοιράζεται σήμερα μαζί μας την δική του συνταγή για τηγανόψωμα με σίγουρη επιτυχία, απλά υλικά και φυσικά αλάνθαστο αποτέλεσμα. Εμείς τα έχουμε δοκιμάσει κι εσείς πρέπει να το κάνετε σύντομα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα τηγανόψωμα για κολατσιό

συνταγή-για-τηγανόψωμα-

INGREDIENTS

380 g plain flour
9 g dry yeast
250 g milk
1/2 tbsp sugar
1/2 tbsp salt
1 tbsp vegetable oil
———————————————-
300 g gouda cheese
1 medium egg
Pepper
———————————————–
Olive oil

GERMAN

ZUTATEN

380 g einfaches Mehl
9 g Trockenhefe
250 g Milch
1/2 EL Zucker
1/2 EL Salz
1 EL Pflanzenöl
———————————————-
300 g gouda Käse
1 mittelgroßes Ei
Pfeffer
———————————-
Olivenöl

15 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης

10 λεπτά Χρόνος Ψησίματος

11 Κομμάτια

Εκτέλεση για τα αφράτα τηγανόψωμα για κολατσιό

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, την μαγιά , την ζάχαρη ,το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ρίχνουμε και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για ξεκούραση για 20 λεπτά.

συνταγή-για-τηγανόψωμα-

Χωρίζουμε την ζύμη σε 11 κομμάτια των 60 γραμμαρίων και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο τυρί , το μέτριο αυγό και το πιπέρι και ανακατεύουμε πού καλά το μείγμα. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας.

Δείτε ακόμα Τηγανόψωμα αφρός για απογευματινό

Προσθέτουμε το τυρί και κλείνουμε καλά την ζύμη βάζοντας την ένωση από την κάτω πλευρά. Τα φτιάχνουμε όλα με τον ίδιο τρόπο και τα αφήνουμε για ξεκούραση για 20 λεπτά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Λαδώνουμε τα χέρια μας και πατάμε το κάθε κομμάτι ζύμης να γίνει πλακέ. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και έπειτα οι πιο αφράτες και νόστιμες πιτούλες στο τηγάνι είναι έτοιμες να τις απολαύσετε. Θα σας ζητάνε όλοι συνταγή!! Καλή σας επιτυχία!!

συνταγή-για-τηγανόψωμα-

Δείτε το βίντεο εδώ:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close