Τηγανόψωμα με γκούντα και γαλοπούλα

Συνταγή για γεμιστά Τηγανόψωμα με γκούντα και γαλοπούλα ΤΟΥΜΠΑΝΟ για το κολατσιό στην δουλειά, το σχολικό κολατσιό και όπου αλλού τα λαχταράτε!

Όταν βρεθούμε σε μία ταβέρνα το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε να παραγγείλουμε από ορεκτικά είναι ένα τηγανόψωμο και ένα τυροπιτάρι. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε το καλύτερο τηγανόψωμο με γκούντα και γαλοπούλα της γειτονιάς και μην σας πούμε ότι αν έχετε καμία ταβέρνα εκεί γύρω μπορεί και να την κλείσετε!

Δείτε ακόμη Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Τηγανόψωμο αφράτο και πεντανόστιμο γεμιστό με γκούντα και γαλοπούλα. Μπορείτε φυσικά να βάλετε κι άλλα υλικά στην γέμιση και να το κάνετε να μοιάζει ακόμη και με σκεπαστή πίτσα αλλά εμείς επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο διατροφής (ΓΕΛΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ), είπαμε να αρκεστούμε σε αυτά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τηγανόψωμα με γκούντα και γαλοπούλα:

συνταγή-για-τηγανόψωμο-με-γκούντα-και-γαλοπούλα-

Εκτέλεση για τα τηγανόψωμα με γκούντα και γαλοπούλα

Αρχικά σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ξεκινάμε να προσθέτουμε το χλιαρό νερό ενώ δουλεύουμε την ζύμη μας παράλληλα και σταματάμε να προσθέτουμε νερό μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή.

Ιδανικά δεν θέλουμε να κολλάει στα χέρια αλλά αν κολλάει λίγο αλευρώνουμε τα χέρια μας. Αφού είναι έτοιμη ζύμη την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκι. Με έναν πλάστη ή με το χέρι μας ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο και βάζουμε στην μέση λίγη γαλοπούλα και λίγη γκούντα.

Δείτε ακόμα Τηγανόψωμα χωρίς τηγάνι, χωρίς λάδια της Γκόλφως

Τραβάμε προς το κέντρο για να το κλείσουμε και το πατάμε και πάλι με τον πλάστη ή με το χέρι για να κλείσει καλά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης. Τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα σε καυτό ηλιέλαιο αρχικά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά για να μην μας αρπάξουν, μέχρι να ροδίσουν καλά.

συνταγή-για-τηγανόψωμο-με-γκούντα-και-γαλοπούλα-

Tips για τα τηγανόψωμα με γκούντα και γαλοπούλα

Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με σκέτη φέτα της αρεσκείας μας. Βγαίνουν περίπου 5 τηγανόψωμα αλλά μπορούν να βγουν λιγότερα ή περισσότερα, ανάλογα με το μέγεθος.

Αν τα περάσετε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο και τα ψήσετε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα γίνονται και στον φούρνο.  Επίσης καλό θα είναι αν το φτιάξετε για το σχολείο, να χρησιμοποιήσετε σπιτικό αλλάντικο γαλοπούλας δείτε τη συνταγή εδώ

συνταγή-για-τηγανόψωμο-με-γκούντα-και-γαλοπούλα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Καρπουνζέλ Σποιναδέ

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close