Διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής και φυσικά το Πάσχα πλησιάζει. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία συνταγή που συνδυάζει την νηστεία και το Πάσχα. Αφράτα τσουρέκια με ίνες, χωρίς σπορέλαιο, μαργαρίνη και βούτυρο, ιδανικά για vegans και χορτοφάγους.
- αλεύρι για τσουρέκια 750 γραμμάρια σκληρό
- ζαχαρη 250 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 4 φακελάκια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- ταχίνι 150 γραμμάρια
- νερό 300 γραμμάρια χλιαρό
- μαχλέπι 20 γραμμάρια
- μαστιχα 3 γραμμάρια Χίου
- βανίλια 2
- αλατι 1 τσιμπιά
Υλικά
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Η Σαρακοστή είναι από τις μεγαλύτερες περιόδους νηστείας και οι περισσότεροι από εμάς την τηρούμε με ευλάβεια. Επίσης βρίσκεται πολύ κοντά και το Πάσχα και είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας μία συνταγή που καλύπτει όλα τα γούστα για τα πιο αφράτα τσουρέκια με ταχίνι για την νηστεία
Δείτε ακόμα Αφράτα τσουρέκια με εύκολο πλέξιμο
Αφράτα τσουρέκια με ταχίνι για την νηστεία αλλά και για όσους είναι vegans ή χορτοφάγοι και θέλουν να τιμήσουν με τον παραδοσιακό τρόπο το Πάσχα. Είναι πεντανόστιμα, πανεύκολα και δεν έχουν ούτε σπορέλαιο ούτε μαργαρίνη! Θα τα λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα τσουρέκια με ταχίνι για την νηστεία :
Recipe ingredients
750g hard flour for buns or type 550
250g of sugar
75g of fresh yeast or 4 sachets of dry yeast
Juice and zest from an orange
150g of tahini
300g lukewarm water
20g machele
3g Chios mastic
2 vanilla
1 pinch of salt
For the spread
1 kg of sugar
200g lukewarm water
Sesame seeds or almonds for sprinkling
Εκτέλεση για τα αφράτα τσουρέκια με ταχίνι για την νηστεία
Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για τσουρέκια, την ζάχαρη, την ξερή μαγιά, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού σε θερμοκρασία δωματίου, το χλιαρό νερό, το μαχλέπι, την μαστίχα Χίου, τις βανίλιες και το αλάτι. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε και όσο ζυμώνουμε σιγά σιγά προσθέτουμε το ταχίνι. Ζυμώνουμε περίπου για 5-7 λεπτά.
Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά και στην συνέχεια την κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Το κάθε κομμάτι το πλάθουμε σε τσουρέκι με ό,τι σχήμα θέλουμε και βάζουμε το κάθε τσουρέκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα Τσουρέκια με Πορτοκαλάδα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Αφήνουμε τα τσουρέκια για άλλα 20 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος και τα αλείφουμε με το άλειμμα που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας την ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά περίπου.
Tips για τα αφράτα τσουρέκια με ταχίνι για την νηστεία
Αντί για ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 75 γραμμάρια νωπή μαγιά. Αντί για φιλέ αμυγδάλου μπορούμε να βάλουμε σουσάμι.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Αναλυτικά η πρώτη καυτή νύχτα Πέτρου- Αλίκης
- Δίκη Μπακογιώργου – Πατέρας Φαίης : “Πιστεύω ότι η σπιτονοικοκυρά είναι ένας άνθρωπος πολύ απάνθρωπος που σκότωσε το παιδί μου”
- Winter Glamour : Οι Τάσεις το 2025 στις Γούνες που Πρέπει να Ξέρεις
- Νίκος Μουρατίδης : “Τον Μαζωνάκη τον είχα για πιο έξυπνο – Το μυαλό του είναι ακατοίκητο”
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Μία φορά τσακώθηκα με την Πόπη – Κάνω υπομονή να ξεμπερδέψει αυτή η υπόθεση