Αν σας περίσσεψε ψωμί μπορείτε να το μετατρέψετε σε λαχταριστές και τραγανές αυγόφετες με γιαούρτι, για το σχολικό κολατσιό αλλά και το σνακ του απογεύματος. Πανεύκολες και λαχταριστές!
- μπαγιατικο ψωμι 1 μπαγκέτα
- αυγα 5
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι 1 πρέζα
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
Υλικά
Πολλές οικογένειες αγοράζουν παραπάνω ψωμί από ότι χρειάζονται, είτε επειδή έχουν ένα γιορτινό τραπέζι και λένε “ας είναι παραπάνω από το να μην φτάσει”, είτε επειδή είναι αρκετά μέλη στην οικογένεια και φοβούνται ότι μπορεί και να χρειαστούν παραπάνω.
Το ψωμί μετά από 2-3 μέρες στην καλύτερη των περιπτώσεων όμως δεν τρώγεται. Γίνεται σκληρό και χάνει την ουσία του. Δεν χρειάζεται όμως να το πετάξουμε. Μπορούμε με αυτό το ψωμί που περίσσεψε να φτιάξουμε νόστιμες αυγόφετες για το σχολικό κολατσιό και όχι μόνο. Μάλιστα μπορούμε να τις απολαύσουμε και με σπιτική μαρμελάδα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις αυγόφετες με γιαούρτι
Εκτέλεση για τις αυγόφετες
Αρχικά κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και την πάπρικα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε έναν χυλό.
Δείτε ακόμα Αυγόφετες στον φούρνο με τυρί
Βουτάμε το ψωμί στον χυλό από όλες τις μεριές και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού. Αφού τηγανιστούν οι αυγόφετες τις ακουμπάμε αμέσως σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια και απολαμβάνουμε.
Tips για τις αυγόφετες με γιαούρτι
Η μαρμελάδα είναι προαιρετική. Μπορούμε να τις απολαύσουμε με ζάχαρη, μέλι ή όποια άλλη πραλίνα μας αρέσει. Αν θέλουμε να τις γαρνίρουμε με μαρμελάδα ή γλυκιά πραλίνα τότε δεν κάνει να βάλουμε πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα στον χυλό.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Αν προορίζονται για παιδιά προτιμήστε το μέλι και την σπιτική μαρμελάδα, ενώ αν θέλετε να τις απολαύσετε γλυκές, μην βάλετε πολύ αλάτι στον χυλό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Lilqna Petrova
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις συνταγές μας για σχολικό κολατσιό με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα