Συνταγή για αφράτη μπομπότα με χοντροκομμένη φέτα, χωρίς γλουτένη για να μην προκαλεί φούσκωμα-Μία εύκολη πίτα χωρίς φύλλο ιδανική για όσους ακολουθούν gluten-free διατροφή
Υλικά:
- καλαμποκάλευρο 1/2 κιλό
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 1 κούπα του νες καφέ καυτό
- Γάλα φρέσκο 1.5 κούπα χλιαρό με λίγα λιπαρά
- ελαιολαδο 1/5 φλιτζανάκι
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά
- αυγα 1
- φέτα 350 γραμμάρια χοντροκομμένη με λίγα λιπαρά
Σε μια εποχή όπου οι διατροφικές δυσανεξίες — όπως η κοιλιοκάκη και η ευαισθησία στη γλουτένη — επηρεάζουν όλο και περισσότερα παιδιά, η ανάγκη για νόστιμες και ασφαλείς επιλογές στο καθημερινό τους κολατσιό είναι πιο σημαντική από ποτέ. Σας προτείνουμε μια εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με καλαμποκάλευρο και φέτα – την παραδοσιακή μπομπότα, όπως την έλεγαν παλιότερα.
Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν ανακαλύψει πως έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Αν λοιπόν ψάχνετε νόστιμες συνταγές gluten free, σας έχουμε αυτήν την αφράτη και νόστιμη μπομπότα χωρίς γλουτένη. Νόστιμη αλλά ελαφριά, για να μη προκαλεί φούσκωμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την αφράτη μπομπότα με καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη:
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το καυτό νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το ελαιόλαδο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αυγό. Ζυμώνουμε και στο τέλος βάζουμε τη χοντροκομμένη φέτα.
Αλμυρή μπομπότα για κολατσιό στο σχολείο
Λαδώνουμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε στην κάτω σχάρα, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Πόπη Μητραλέλη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
