Συνταγή για αφράτη μπομπότα με χοντροκομμένη φέτα, χωρίς γλουτένη για να μην προκαλεί φούσκωμα-Μία εύκολη πίτα χωρίς φύλλο ιδανική για όσους ακολουθούν gluten-free διατροφή

Υλικά:

Σε μια εποχή όπου οι διατροφικές δυσανεξίες — όπως η κοιλιοκάκη και η ευαισθησία στη γλουτένη — επηρεάζουν όλο και περισσότερα παιδιά, η ανάγκη για νόστιμες και ασφαλείς επιλογές στο καθημερινό τους κολατσιό είναι πιο σημαντική από ποτέ. Σας προτείνουμε μια εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με καλαμποκάλευρο και φέτα – την παραδοσιακή μπομπότα, όπως την έλεγαν παλιότερα.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν ανακαλύψει πως έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Αν λοιπόν ψάχνετε νόστιμες συνταγές gluten free, σας έχουμε αυτήν την αφράτη και νόστιμη μπομπότα χωρίς γλουτένη. Νόστιμη αλλά ελαφριά, για να μη προκαλεί φούσκωμα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την αφράτη μπομπότα με καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη:

Αφράτη μπομπότα με καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το καυτό νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το ελαιόλαδο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αυγό. Ζυμώνουμε και στο τέλος βάζουμε τη χοντροκομμένη φέτα.

Αλμυρή μπομπότα για κολατσιό στο σχολείο

Λαδώνουμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε στην κάτω σχάρα, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά. 

Αφράτη μπομπότα με καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη

Η συνταγή είναι της φίλης μας Πόπη Μητραλέλη

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr