συνταγή-για-ζύμη για κρουασάν-

Πολλοί φτιάχνουν αλμυρά και γλυκά κρουασάν τόσο για τους μπουφέδες, όσο και για το παιδικό πάρτι, το σχολικό κολατσιό, για πρωινό ή για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας. Σήμερα σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για ζύμη για κρουασάν.

Τα κρουασάν είναι γαλλικά αρτοσκευάσματα, που στην Ελλάδα έχουν πολλή μεγάλη πέραση! Δεν είναι λίγοι που φτιάχνουν πλέον τα κρουασάν μόνοι τους στο σπίτι. Παρόλα αυτά, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούμε έτοιμες ζύμες από το σούπερ μάρκετ.

Δεν χρειάζεται όμως πια! Θα μοιραστούμε σήμερα την καλύτερη συνταγή για αφράτη ζύμη για κρουασάν. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε τόσο για τα αλμυρά όσο και για τα γλυκά κρουασάν. Η γέμιση λοιπόν είναι στην επιλογή σας αλλά αυτήν την ζύμη πρέπει να την επιλέξετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ζύμη για τα κρουασάν:

συνταγή-για-ζύμη για κρουασάν-

Εκτέλεση για την ζύμη για τα κρουασάν

Αρχικά ζυμώνουμε το αλεύρι για τσουρέκια, την μαγιά, το αυγό, την ζάχαρη, το αλάτι, το σπορέλαιο, το μπέικιν πάουντερ και το ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για 15 λεπτά. Ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο 35 εκατοστών. Βάζουμε το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και κλείνουμε.

Ανοίγουμε ξανά το φύλλο με τον πλάστη κάνοντας απαλές κινήσεις, το διπλώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε έπειτα την ίδια διαδικασία για άλλες 2 φορές. Την τελευταία φορά, το ανοίγουμε, το κόβουμε σε μακριά τρίγωνα, ρολάρουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Δείτε ακόμα Κρουασάν τυροπιτάκια για το σχολείο

Αφήνουμε να φουσκώσουν και αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε για 30 λεπτά στον αέρα, στους 170 βαθμούς Κελσίου. Σερβίρουμε με μερέντα, μαρμελάδα, τυρί και ό,τι άλλο μας αρέσει. Τρώγονται και σκέτα.

Tips για την ζύμη για τα κρουασάν

Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε 250 γραμμάρια παγωμένο βιτάμ. Βγαίνουν περίπου 15 κρουασάν, αλλά διαφέρουν ανάλογα το μέγεθος. Το φύλλο είχε σχέδιο παραλληλόγραμμο.

Δείτε ακόμα Δίχρωμα κρουασάν για το πρωινό μας

Την πρώτη φορά μόνο βάζουμε το βούτυρο. Στην συνέχεια απλά διπλώνουμε, προσέχοντας να μην ταλαιπωρήσουμε την ζύμη. Όταν βάζουμε το βούτυρο, τυλίγουμε καλά τις άκρες για να θωρακίσουμε το βούτυρο.

συνταγή-για-ζύμη για κρουασάν-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ρουλα Λυρου

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close