Συνταγή για σιροπιασμένο ραβανί με κρέμα ινδοκάρυδο -αυτή η παραλλαγή θα γίνει η αγαπημένη σου. Ειδικά αν έχεις μία αδυναμία στο ινδοκάρυδο.
Υλικά:
- βούτυρο γάλακτος 250 γραμμάρια αγελαδινό λιωμένο
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- κρόκους αυγού 5
- γιαουρτι 200 γραμμάρια αγελαδινό
- λεμονι Ξύσμα από 1
- ασπραδια 5
- αλατι 1 πρέζα
- μπέικιν πάουντερ 1 σακουλάκι
- ινδοκαρυδο 70 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι χοντρό 500 γραμμάρια
Για το σιρόπι:
Για τη κρέμα:
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
- βουτυρο 4 κουταλιές της σούπας
- ινδοκαρυδο 50 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα:
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
Συνταγή για μελωμένο ραβανί με κρέμα ινδοκάρυδου που μοσχοβολάει για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Είναι αφράτο και απόλυτα δεμένο με ένα σιρόπι που απογειώνει την γεύση και μία πανεύκολη σπιτική κρέμα με άρωμα και γεύση ινδοκάρυδου. Αυτό το ραβανί πρέπει να το δοκιμάσεις και σίγουρα δε θα αλλάζεις τη συνταγή με καμία άλλη.
Το ραβανί είναι ένα κλασικό γλυκό στην ελληνική κουζίνα αλλά σίγουρα αυτή η παραλλαγή θα γίνει η αγαπημένη σου. Ειδικά αν έχεις μία αδυναμία στο ινδοκάρυδο όπως εγώ. Μελωμένο και αφράτο ραβανί με κρέμα ινδοκάρυδου, σπιτική γιατί απεχθανόμαστε τις σκόνες για το Κυριακάτικο τραπέζι, για κέρασμα ή για όταν θέλουμε ένα γλυκό. Με όλα τα μυστικά του για σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο ραβανί με κρέμα ινδοκάρυδο:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Αρχικά χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε και πάλι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα. Ρίχνουμε το μαρέγκα στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το ινδοκάρυδο και το χοντρό σιμιγδάλι.
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 28×30 εκατοστών και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 35 λεπτά. Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
Βράζουμε μέχρι να δέσει. Φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τη βανίλια, το βούτυρο και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Σιροπιάζουμε το ραβανί με το σιρόπι και αφού τραβήξει το σιρόπι απλώνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για ραβανί που θα λατρέψεις:
- Παραδοσιακή συνταγή για Ραβανί Βέροιας
- Ραβανί με λευκή σοκολάτα για το γιορτινό τραπέζι
- Σπυρωτό σιροπιαστό ραβανί με παγωτό φιστίκι
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr