Συνταγή για κιμαδόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας και τυρί που λιώνει για τραπέζι.

Υλικά:

Άλλα Υλικά:

Για το πασπάλισμα:

Για το ψέκασμα:

Η καλύτερη κιμαδόπιτα από τον Γιώργο Ζώλη με τραγανό φύλλο κρούστας και τυρί που λιώνει για κάθε γιορτινό τραπέζι του σπιτιού μας. Είτε θέλουμε ένα νόστιμο ορεκτικό για το Κυριακάτικο τραπέζι είτε για οποιοδήποτε γιορτινό μπουφέ, όπως τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά αυτή η κιμαδόπιτα θα σας λύσει τα χέρια. Έχει σίγουρη επιτυχία και ο Γιώργος Ζώλης μοιράζεται όλα τα μυστικά του.

Η κιμαδόπιτα είναι μία ξεχωριστή και πολύ νόστιμη πίτα. Αυτή τη φορά ο Γιώργος Ζώλης ετοιμάζει μία πεντανόστιμη γιορτινή κιμαδόπιτα για τραπέζι με τραγανό φύλλο κρούστας και τυρί που λιώνει. Θα δούμε όλα τα μυστικά για να είναι το φύλλο τραγανό και φυσικά μπορείτε να την φτιάξετε σε κάθε γιορτινή περίσταση του σπιτιού.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη κιμαδόπιτα για τραπέζι:

κιμαδόπιτα-συνταγή-

Μερίδες 12 μερίδες Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 25 λεπτά Θερμίδες 280kcal Συνολικός χρόνος 45 λεπτά

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε κρεμμύδια και σκόρδο για 4 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε κιμά, σοτάρουμε 5 λεπτά. Ρίχνουμε μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Βουτυρώνουμε ταψί 26×37 εκατοστών.

Στρώνουμε 4 φύλλα στη βάση και 3-4 στο κέντρο. Πάντα πασπαλίζουμε βούτυρο ανάμεσα στα φύλλα. Απλώνουμε το μισό τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνουμε. Από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο από τα τριμμένα τυριά που λιώνουν. Καλύπτουμε με 4 φύλλα στο κέντρο, πάντα με βούτυρο ανάμεσα.

Τα υπόλοιπα φύλλα τα τσαλακώνουμε σε λωρίδες και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια το ένα δίπλα στο άλλο. Αλείφουμε τα φύλλα με βούτυρο. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να παγώσει το βούτυρο. Κόβουμε σε κομμάτια, αλείφουμε με λίγο ακόμα βούτυρο, ψεκάζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 160°C αντιστάσεις, χαμηλά στο φούρνο, για 60-70 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Χρήσιμες συμβουλές

Αντί για ανάμεικτο κιμά μπορούμε να βάλουμε είτε μόνο χοιρινό είτε μόνο μοσχαρίσιο.

κιμαδόπιτα-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Άλλες συνταγές για κιμαδόπιτα που θα λατρέψεις:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr