Η αυθεντική Συνταγή για ραβανί Βέροιας με απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση, ακόμη και για αρχάριες στη ζαχαροπλαστική.

Υλικά:

Για το σιρόπι:

Το ραβανί είναι ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό και σίγουρα το έχεις δοκιμάσει έστω και μία φορά στη ζωή σου. Σήμερα θα δοκιμάσουμε την παραδοσιακή συνταγή για ραβανί Βέροιας που είναι ιδανική ακόμη και για αρχάριες στη ζαχαροπλαστική. Με απλά υλικά και σίγουρη επιτυχία, αυτό το σιροπιαστό γλυκό ταψιού θα σας τρελάνει σε κάθε μπουκιά.

Το ραβανί υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και οι παλιές νοικοκυρές το έφτιαχναν σε κάθε ευκαιρία. Η αγαπημένη μας Μένια Στεφοπούλου μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα σπιτικό ραβανί με την αυθεντική συνταγή Βέροιας. Θα συνοδεύσουμε με παγωτό αλλά τρώγεται ευχάριστα και σκέτο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ραβανί Βέροιας:

Ραβανί Βέροιας με παγωτό

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το χοντρό σιμιγδάλι, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.

Εκτέλεση βήμα προς βήμα για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να δέσει. Σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι σε ζεστό γλυκό, λίγο λίγο και όχι όλο μαζί. Δηλαδή περιμένουμε να απορροφήσει την πρώτη δόση σιροπιού και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει.

Ραβανί Βέροιας με παγωτό

Άλλες συνταγές για ραβανί που θα λατρέψεις:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr