Αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες για το ταπεράκι του ολοήμερου.Θέλετε να δοκιμάσει το παιδί κολοκυθάκια και δεν ξέρετε πως; Μπορείτε να φτιάξετε αφράτους κολοκυθοκεφτέδες και αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και μυρωδικά είναι ό,τι πρέπει για το ολοήμερο και όχι μόνο.
- κολοκυθάκια 3-4 μεγάλα
- αυγα 1 μεγάλο
- δυοσμος 2 κουταλιές της σούπας
- άνηθος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- κρεμμυδι 2-3 φρέσκα
- φέτα 50 γραμμάρια περίπου
- φρυγανιά 3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένη
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- ντοματα Μία μικρή ψιλοκομμένη
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αρκετό
Για το μαρινάρισμα
Τα παιδιά δεν αγαπούν τις περισσότερες φορές τα λαχανικά συμπεριλαμβανομένων και των κολοκυθιών. Τα δικά μας παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό, δοκίμασαν κολοκυθάκια και τα λάτρεψαν όταν τους τα προσφέραμε σαν κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και μυρωδικά.
Δείτε ακόμα Συνταγή για φουσκωτους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα
Είναι πολύ νόστιμοι και αφράτοι και μπορείτε να τους φτιάξετε για το ταπεράκι του ολοήμερου αλλά και για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας. Πραγματικά θα τους λατρέψετε και είναι παραδοσιακοί σαν της γιαγιάς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους κολοκυθοκεφτέδες για το ταπεράκι του ολοήμερου:
Εκτέλεση για τους κολοκυθοκεφτέδες για το ταπεράκι του ολοήμερου
Παίρνουμε τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από τον τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με μπόλικο αλάτι και τα αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Τα στραγγίζουμε καλά και μετά από 1 ώρα περίπου τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τον δυόσμο, τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την θρυμματισμένη φέτα, την τριμμένη φρυγανιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ρίγανη, την ντομάτα ψιλοκομμένη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακή συνταγή για λαχταριστούς κολοκυθοκεφτέδες με φέτα
Αφού ανακατέψουμε δοκιμάζουμε το μείγμα αν είναι εντάξει στο αλάτι. Αν είναι εντάξει, προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια και πλάθουμε την ζύμη σε κεφτεδάκια. Περνάμε το κάθε κεφτεδάκι από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν καλά.
Tips για τους κολοκυθοκεφτέδες για το ταπεράκι του ολοήμερου
Αν κολλάει η ζύμη προσθέτουμε επιπλέον τριμμένη φρυγανιά. Το μυστικό για να μην κολλάει στα χέρια είναι τα κολοκυθάκια χωρίς υγρά και η φρυγανιά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα