Αλμυρά- κουλουράκια- με- παρμεζάνα-

Συνταγή για Αλμυρά κουλουράκια με παρμεζάνα τα λεγόμενα Μπατόν Σαλέ. Υπέροχα αλμυρά κουλουράκια με παρμεζάνα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Τα κουλουράκια τα απολαμβάνουμε συνήθως γλυκά αλλά σήμερα θα κάνουμε την διαφορά. Θα απολαύσουμε τα κουλουράκια αλμυρά με το αγαπημένο μας τριμμένο τυρί. Μιλάμε φυσικά για την παρμεζάνα. Είναι υπέροχα και σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Είναι ιδανικά για μπουφέ, για πρωινό με τον καφέ μας ή ακόμη και για σχολικό κολατσιό. Λιώνουν στο στόμα κι αν ακολουθήσετε την συνταγή κατά γράμμα θα έχετε σίγουρη επιτυχία. Εμείς τα δοκιμάσαμε και έκτοτε έγιναν τα αγαπημένα μας.

Δείτε την εκτέλεση για τα αλμυρά κουλουράκια με παρμεζάνα παρακάτω:

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την τριμμένη παρμεζάνα, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το αραβοσιτέλαιο, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε τα υλικά είτε με τα χέρια είτε στο μίξερ μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο μπάλες. Στην συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια με το σχήμα της αρέσκειας μας όπως μπάλες, μπαστουνάκια ή χρησιμοποιώντας φορμάκια για κουλουράκια με πάχος 1 εκ. περίπου.

Δείτε ακόμα Λαχταριστά Αλμυρά κουλουράκια !!!!Ιδανικά για κάθε περίσταση!

Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και το γάλα. Από πάνω προσθέτουμε λίγη επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα. Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου.

Tips για τα αλμυρά κουλουράκια με παρμεζάνα

Αν θέλουμε να τα δώσουμε σε παιδιά μπορούμε να παραβλέψουμε το πιπέρι.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω:

Αλμυρά κουλουράκια-με παρμεζάνα-Μπατόν Σαλέ- Αλμυρά κουλουράκια-με παρμεζάνα-Μπατόν Σαλέ- Αλμυρά κουλουράκια-με παρμεζάνα-Μπατόν Σαλέ-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Katerina Karatzia

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close