συνταγή-για-αλμυρά-κρουασάν-

Συνταγή για Αλμυρά κρουασάν γεμιστά με φέτα και γαλοπούλα για το ταπεράκι της παραλίας. Επίσης μπορούμε να τα πάρουμε μαζί στο ταξίδι των διακοπών για τον δρόμο. Είναι αφράτα, λιώνουν στο στόμα και φυσικά μπορούμε να παίξουμε και με άλλα υλικά για την γέμιση.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Μερικά αλμυρά κρουασάν γεμιστά με φέτα και γαλοπούλα είναι το ιδανικό κολατσιό για το σχολείο, για το ταπεράκι της παραλίας ή ακόμη και για το παιδικό πάρτι. Επίσης μπορούμε να τα πάρουμε μαζί στο ταξίδι των διακοπών για τον δρόμο. Είναι αφράτα, λιώνουν στο στόμα και φυσικά μπορούμε να παίξουμε και με άλλα υλικά για την γέμιση.

Αλμυρά κρουασάν

Για παράδειγμα μπορούμε να απλώσουμε κάποια σπιτική σάλτσα, να βάλουμε κάποιο άλλο αλλαντικό και αντί για φέτα να βάλουμε κάποιο άλλο αγαπημένο μας τυρί. Στην ζύμη όμως δεν πρέπει να κάνουμε καμία αλλαγή γιατί αυτά τα υλικά, ακριβώς σε αυτήν την ποσότητα, είναι που την κάνουν σκέτο αφρό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αλμυρά κρουασάν:

συνταγή-για-αλμυρά-κρουασάν-

Αφρατα πεντανοστημα κρουασαν με γεμιση φετα -γαλοπουλα.
Η συνταγη ειναι του Παναγιωτη Παπαδακη

Εκτέλεση για τα αλμυρά κρουασάν

Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό φρέσκο γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθεί η ζύμη. Θέλουμε μία ζύμη αφράτη, εύπλαστη και βουτυρένια.

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Έπειτα αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε την ζύμη. Μεταφέρουμε την ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνεια και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο.

Κάνουμε έναν σταυρό και κόβουμε τρίγωνα. Βάζουμε στην άκρη του κάθε τρίγωνου θρυμματισμένη φέτα και γαλοπούλα και ρολάρουμε σε κρουασάν. Βάζουμε τα κρουασάν σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι σε ζεστό μέρος και τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο.

Δείτε ακόμα Τραγανά αλμυρά κρουασάν γεμιστά με τυρί και μπεικον

Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρώμα.

συνταγή-για-αλμυρά-κρουασάν-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close