Συνταγή για Αλμυρά κρουασάν γεμιστά με φέτα και γαλοπούλα για το ταπεράκι της παραλίας. Επίσης μπορούμε να τα πάρουμε μαζί στο ταξίδι των διακοπών για τον δρόμο. Είναι αφράτα, λιώνουν στο στόμα και φυσικά μπορούμε να παίξουμε και με άλλα υλικά για την γέμιση.
- Γάλα φρέσκο 150 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 8 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κουταλιά της σούπας
- αυγα 2
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- βουτυρο 50 γραμμάρια λιωμένο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γραμμάρια
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Μερικά αλμυρά κρουασάν γεμιστά με φέτα και γαλοπούλα είναι το ιδανικό κολατσιό για το σχολείο, για το ταπεράκι της παραλίας ή ακόμη και για το παιδικό πάρτι. Επίσης μπορούμε να τα πάρουμε μαζί στο ταξίδι των διακοπών για τον δρόμο. Είναι αφράτα, λιώνουν στο στόμα και φυσικά μπορούμε να παίξουμε και με άλλα υλικά για την γέμιση.
Για παράδειγμα μπορούμε να απλώσουμε κάποια σπιτική σάλτσα, να βάλουμε κάποιο άλλο αλλαντικό και αντί για φέτα να βάλουμε κάποιο άλλο αγαπημένο μας τυρί. Στην ζύμη όμως δεν πρέπει να κάνουμε καμία αλλαγή γιατί αυτά τα υλικά, ακριβώς σε αυτήν την ποσότητα, είναι που την κάνουν σκέτο αφρό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αλμυρά κρουασάν:
Αφρατα πεντανοστημα κρουασαν με γεμιση φετα -γαλοπουλα.
Η συνταγη ειναι του Παναγιωτη Παπαδακη
Εκτέλεση για τα αλμυρά κρουασάν
Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό φρέσκο γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθεί η ζύμη. Θέλουμε μία ζύμη αφράτη, εύπλαστη και βουτυρένια.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Έπειτα αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε την ζύμη. Μεταφέρουμε την ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνεια και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο.
Κάνουμε έναν σταυρό και κόβουμε τρίγωνα. Βάζουμε στην άκρη του κάθε τρίγωνου θρυμματισμένη φέτα και γαλοπούλα και ρολάρουμε σε κρουασάν. Βάζουμε τα κρουασάν σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι σε ζεστό μέρος και τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο.
Δείτε ακόμα Τραγανά αλμυρά κρουασάν γεμιστά με τυρί και μπεικον
Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις