Συνταγή για αλμυρές κρέπες γεμισμένες με μανιτάρια αλά κρεμ για ένα χορταστικό βραδινό με σπιτική αφράτη ζύμη.
Υλικά:
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αυγα 4 μεγάλα
- Γάλα φρέσκο 4 φλιτζάνες
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλιτζάνες
- αλατι 1 πρέζα
Για το τηγάνισμα της κρέπας:
- βουτυρο 1-2 κύβοί
Για τα μανιτάρια αλά κρεμ:
- βουτυρο 1-2 κύβοι
- μανιταρια 250 γραμμάρια φρέσκα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ζαμπόν 4-5 φέτες
- κρεμα γαλακτος 330 ml
- μιξ τυριών 1 χούφτα τριμμένο κίτρινο
Συνταγή για λαχταριστές αλμυρές κρέπες με σπιτικά μανιτάρια αλά κρεμ και σπιτική αφράτη ζύμη. Έχουν την πιο νόστιμη και πρωτότυπη γέμιση για κρέπες και είναι ένα χορταστικό βραδινό που θα το φτιάχνετε σε κάθε ευκαιρία.
Αλμυρές κρέπες με τυριά, αλλαντικά και ντομάτα
Τα μανιτάρια αλά κρεμ είναι ένα εξαιρετικό φαγητό που το φτιάχνουμε είτε για ιδιαίτερες στιγμές είτε γιατί θέλουμε να απολαύσουμε κάτι ξεχωριστό. Σήμερα θα τα εντάξουμε στη γέμιση, σε σπιτικές κρέπες που θα σας δείξουμε πως να τις φτιάξετε αναλυτικά. Θα γίνουν οι αγαπημένες σας αλμυρές κρέπες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις αλμυρές κρέπες με μανιτάρια αλά κρεμ:

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ξερή μαγιά, τη ζάχαρη και τα αυγά με τον αυγοδάρτη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε και πάλι. Ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το σκεπάζουμε για 1 ώρα. Έπειτα βουτυρώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το μείγμα της κρέπας λίγο λίγο τη φορά, απλώνοντάς το σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα η μία πλευρά, έπειτα η άλλη και οι κρέπες είναι έτοιμες. Για τη γέμιση, βάζουμε βούτυρο κι αφού κάψει καλά σοτάρουμε τα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αλμυρές κρέπες με Φιλαδέλφεια και γαλοπούλα
Έπειτα βάζουμε το ζαμπόν και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στο τέλος προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση. Σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κίτρινο τριμμένο τυρί. Γεμίζουμε τις κρέπες και απολαμβάνουμε.
Tips
Μπορούμε να βάλουμε όποια αλλαντικά και τυριά που λιώνουν μας αρέσουν.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελινα Σκλαβου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr